Siyaset Yargıda büyük deprem!
Paylaş
Yargıda büyük deprem!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı Bölge Adliye Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcı vekillerinden Fikret Seçen Gebze'ye, Cihan Kansız Sakarya'ya, Ercan Şafak Kocaeli'ne, Savcı Muammer Akkaş da Tekirdağ atandı

HSYK, 20 kadar savcının görev yerini değiştirdi.

Haberin Devamı

GERÇEKLEŞMEYEN OPERASYONA START VEREN SAVCI TEKİRDAĞ'A ATANDI

İstanbul'da 25 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyona start veren Savcı Muammer Akkaş Tekirdağ'a atandı. Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, talimatı yerine getirilmeyince de Adliye'de yazılı basın açıklaması dağıtmıştı. Akkaş, yaptığı basın açıklaması nedeniyle gerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, gerekse başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet üyeleri tarafından eleştirilmişti. Akkaş'ın yazılı açıklama dağıtmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek, bu durumu eleştiren Başsavcı Turan Çolakkadı da HSYK'nın bugün yaptığı toplantı sonucunda İstanbul Bölge Adliye Başsavcılığı'na getirildi.

Haberin Devamı

KORUMASI ALINAN SAVCI GEBZE'YE

Son operasyonlarından ardından savcı talimatlarını yerine getirmeyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunan İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen Gebze'ye atandı. Seçen'in son dönemde koruma aracı ve iki koruması geri alınmış, bu durum nedeniyle İstanbul İl Emniyet Müdürü ve Koruma Şube Müdürü'nü sorumlu tutan Seçen suç duyurusunda bulunmuştu. Seçen, Ergenekon davası savcılarındandı. Yine İstanbul Başsavcıvekili olan Ercan Şafak da Kocaeli'ne atandı.

İSTANBUL'A YENİ BAŞSAVCI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise Bakırköy Başsavcısı Hadi Salihoğlu atandı.

ERGENEKON SAVCISI SAKARYA'YA ATANDI

Ergenekon savcılarından Cihan Kansız da kararnameye girdi. Kansız Sakarya'ya atandı.

3 SAVCI İÇİN İNCELEME

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, savcılar Muammer Akkaş, Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında inceleme izni verdi.

YERİ DEĞİŞEN 20 SAVCI VE YENİ GÖREVLERİ ŞÖYLE: