Siyaset 'Siz ne hissettiyseniz ben de aynı hissettim'
Paylaş
'Siz ne hissettiyseniz ben de aynı hissettim'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, çöp kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden Özyavuzer'in ailesine taziyede bulundu. Bakan Şahin, "Benim ciğerim yandı. İlk haberi gördüğüm zaman, siz ne hissettiyseniz ben de aynı şeyi hissettim. Böyle olmasın diye bütün açık kaldırımlar, yayalar, kapalı alanlar... Her tarafın engellilerin ulaşılabilirliğine çalışıyoruz' diye konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, önceki gün çöp kamyonunun çarpması sonucu akülü aracında yaşamını yitiren Nevzat Özyavuzer’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Şahin, Özyavuzer’e bakan ablası Selma Uyanık’ı Etlik’teki evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Çok üzgün olduğunu belirten Şahin, Uyanık’a "Benim ciğerim yandı. İlk haberi gördüğüm zaman, siz ne hissettiyseniz ben de aynı şeyi hissettim" dedi. Şahin, "Böyle bir kazanın olması beni derinden yaraladı. Sizin bütün cınızı paylaşıyorum. Böyle olmasın diye bütün açık kaldırımlar, yayalar, kapalı alanlar her tarafın engellilerin ulaşılabilirliğine çalışıyoruz" diye konuştu. Şahin, il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bir yıl içerisinde bu konuda yapılması gereken her şey yapılacak. Benim talimatımdır, yoksa cezai işlem başlatılacak" dediğini aktardı. Şahin, 6 ay sonra bunları yapmayanlarla ilgili ciddi yasal işlem ve cezaların başlayacağını bildirdi.

ahin, "Biz bu hassasiyetteyiz ama bütün Türkiye’nin bu bakışla yeniden yapılanması gerekiyor. Bizim en hassas olduğumuz konu. Benim ciğerim yandı. İlk haberi gördüğüm zaman, siz ne hissettiyseniz ben de aynı şeyi hissettim" diyerek Selma Uyanık’ın acısını paylaştı. Abla Uyanık ise kardeşinin 8 yıldır akülü araç kullandığını ve kaymakamlık da bile asansör olmadığını kardeşini defalarca kucağında çıkarttığını ifade etti.

Haberin Devamı

Şahin, asansör boyutu, kaldırımlar boyutu, inişler ve çıkışların nasıl olacağının standardının çıkarıldığını belirterek, şunları dile getirdi: "Kentsel dönüşüm yapılıyor, hiç olmazsa geçmişe dair şeyleri düzeltirken gelecekte yapılacakları bu bakış açısıyla yapalım diye hem kentsel dönüşümün şartnamesine koyduk, hem TOKİ’deki müteahhitleri geçen hafta bu konuda eğittik. Toplu konut yaparken engellinin ulaşabilirliği gözlüğünü takarak bunu yapmamız lazım diye. Sıkıntının farkındayız, büyüklüğünün de farkındayız. Ama inanın bakanlığımızdaki engellilerden sorumlu genel müdürlüğün iki önemli konusu var, biri istihdam diğeri engellinin ulaşılabilirliği."
Bu konuda çok hızlanılması gerektiğini kaydeden Şahin, belediyelere bunun nasıl yapılacağı eğitimini de verdiklerini, Türkiye haritasının çıkarıldığını bu işin birebir takipçisi olduklarını ifade etti. Ziyarette, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim de yer aldı.

Haberin Devamı

Bakan Şahin, evden ayrıldıktan sonra Ak ve Dirim ile görüşerek kaldırımların durumuyla ilgili bilgi aldı.

AA