Mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltacak ve işinizi kolaylaştıracak bu yöntemler sizi gerçek bir yıldız yapacak... Soğan doğrarken ağlamak hepimiz için can sıkıcı bir durum. Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını istemiyorsanız işlemi kesme tahtasına limon suyu sürdükten sonra yapın. Farkı göreceksiniz. Sopan doğramanın bir kolay yöntemi daha var. Soğanı doğramadan önce bir süre buzlukta bekletip soğutursanız soğan soymak ve doğramak gözlerinizi hiç yaşartmaz. Köfte, özellikle de hamburger köftesi pişirirken kurumasından şikayetçiyseniz köftenin üzerinde bir parça buz tutun ve pişerken sürekli nemli kalmasını sağlayın. Yumurta kırarken başımıza en çok gelen şeylerden biri yumurta kabuklarını kasenin içine düşürmektir. Üstelik bunları elimizle almak da oldukça zor. Bu durumda yine yumurta kabuğundan faydalanmak en pratik çözüm olacaktır. Cherry domatesleri ikiye bölmek oldukça zor çünkü bir hayli küçükler. Bu durumu kolaylaştırmak için iki tabağın arasına koyup kesmeniz yeterli olacaktır. Sarımsak soymak da zahmetli bir iş. Soymadan önce çok kısa bir süre mikrodalga fırında tutarsanız kolayca soyulduklarını göreceksiniz. Balıklar pişirirken tavaya ya da ızgaraya kolayca yapışır ve alırken de dağılır. Bunu önlemek için balıkları pişirirken limon dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üstelik bu şekilde limonun verdiği güzel aromaya da sahip olacaklar. Kutu içecekleri daha hızlı soğutmak için ıslak bir peçeteye sardıktan sonra buzdolabına koymalısınız. Fırında pişirdiğiniz tavuk fazla pişti ve üstü kuruduysa sıcak tavuk suyunu üzerinde gezdirip tekrar yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Kullandığımız kek kalıpları yapışmaz yüzeye sahip olsalar da pişirdiğimiz kekler kalıptan çok zor çıkıyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka kalıba yağlı kağıt sermelisiniz. Bütün tavuk ve hindi gibi etleri kesmek için bir mutfak makasından yardım almak işinizi çok kolaylaştıracaktır. Muzları fotoğrafta gördüğünüz şekilde muhafaza ederseniz daha uzun süre kararmadan kaldıklarını göreceksiniz. Şekli oldukça bozuk bir yiyecek olan zencefili soymak için bıçak değil kaşık kullanırsanız çok daha rahat edeceksiniz. Pizzayı tekrar ısıttığınızda kurumaması için mikrodalga fırının içine bir bardak da su koyun. Kurabiyelerinizin daha uzun süre taze kalmaları için kavanozun içine bir elma dilimi koyabilirsiniz.