Sizi mutfakta gerçek bir usta yapacak 14 hile

Mutfakta geçirdiğiniz zamanı kısaltacak ve işinizi kolaylaştıracak bu yöntemler sizi gerçek bir yıldız yapacak...

25 Eylül 2018, Salı 17:25 Son Güncelleme:
A A
Soğan doğrarken ağlamayın

Soğan doğrarken ağlamayın

Soğan doğrarken ağlamak hepimiz için can sıkıcı bir durum. Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını istemiyorsanız işlemi kesme tahtasına limon suyu sürdükten sonra yapın. Farkı göreceksiniz.

Sopan doğramanın bir kolay yöntemi daha var. Soğanı doğramadan önce bir süre buzlukta bekletip soğutursanız soğan soymak ve doğramak gözlerinizi hiç yaşartmaz.

Kurumayan etler için

Kurumayan etler için

Köfte, özellikle de hamburger köftesi pişirirken kurumasından şikayetçiyseniz köftenin üzerinde bir parça buz tutun ve pişerken sürekli nemli kalmasını sağlayın.

Yumurta kabukları...

Yumurta kabukları...

Yumurta kırarken başımıza en çok gelen şeylerden biri yumurta kabuklarını kasenin içine düşürmektir. Üstelik bunları elimizle almak da oldukça zor. Bu durumda yine yumurta kabuğundan faydalanmak en pratik çözüm olacaktır.

Domatesler dert olmasın

Domatesler dert olmasın

Cherry domatesleri ikiye bölmek oldukça zor çünkü bir hayli küçükler. Bu durumu kolaylaştırmak için iki tabağın arasına koyup kesmeniz yeterli olacaktır.

Sarımsak soyarken...

Sarımsak soyarken...

Sarımsak soymak da zahmetli bir iş. Soymadan önce çok kısa bir süre mikrodalga fırında tutarsanız kolayca soyulduklarını göreceksiniz.

Balıklar limonun üzerine!

Balıklar limonun üzerine!

Balıklar pişirirken tavaya ya da ızgaraya kolayca yapışır ve alırken de dağılır. Bunu önlemek için balıkları pişirirken limon dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üstelik bu şekilde limonun verdiği güzel aromaya da sahip olacaklar.

Soğuk içecekler için

Soğuk içecekler için

Kutu içecekleri daha hızlı soğutmak için ıslak bir peçeteye sardıktan sonra buzdolabına koymalısınız.

Kuruyan tavuklara çare

Kuruyan tavuklara çare

Fırında pişirdiğiniz tavuk fazla pişti ve üstü kuruduysa sıcak tavuk suyunu üzerinde gezdirip tekrar yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yapışmayan kekler

Yapışmayan kekler

Kullandığımız kek kalıpları yapışmaz yüzeye sahip olsalar da pişirdiğimiz kekler kalıptan çok zor çıkıyor. Bunun önüne geçmek için mutlaka kalıba yağlı kağıt sermelisiniz.

Et kesmenin kolay yolu

Et kesmenin kolay yolu

Bütün tavuk ve hindi gibi etleri kesmek için bir mutfak makasından yardım almak işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Muzlar daha uzun dayansın diye...

Muzlar daha uzun dayansın diye...

Muzları fotoğrafta gördüğünüz şekilde muhafaza ederseniz daha uzun süre kararmadan kaldıklarını göreceksiniz.

Zencefil soyarken...

Zencefil soyarken...

Şekli oldukça bozuk bir yiyecek olan zencefili soymak için bıçak değil kaşık kullanırsanız çok daha rahat edeceksiniz.

Pizzalar tekrar ısınırken

Pizzalar tekrar ısınırken

Pizzayı tekrar ısıttığınızda kurumaması için mikrodalga fırının içine bir bardak da su koyun.

Bayat kurabiyeye son!

Bayat kurabiyeye son!

Kurabiyelerinizin daha uzun süre taze kalmaları için kavanozun içine bir elma dilimi koyabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...