Spor Skandallar Federasyonu!

Skandallar Federasyonu!

Paylaş
Skandallar Federasyonu!

Daha önce 7 Rolex saat, 14 bin dolara altın madalya ve sporculara fazla ödeme haberleriyle gündeme gelen Wushu Federasyonu'nun son skandalı da antrenör diplomasının sahte olduğu ve parayla sattığı iddiası

13 Aralık 2013 tarihindeki şikayet ile ortaya çıkan sahte diploma olayında, Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı öğrenildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kadrolu antrenörü olduğu belirtilen Akif İnci'nin kendisine düzenlediği 1015 numaralı diplomanın yanında, aynı diploma numarası ile arkadaşı olduğu belirtilen Ahmet Aydın'a da düzenlediği iddia edildi.

13 Aralık 2013 tarihinde Spor Genel Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayette, Wushu Milli takımlar teknik direktörlüğü, 6 ayrı branşta, antrenörlük ve hakemlik görevleri yapan İnci'nin aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İstanbul bölgesinde 2 yıldır kadrolu maaş almakta olduğu, Sahte lise diploma beyan ederek haksız maaş aldığı belirtildi.

"SAHTE OLDUĞU BELİRTİLEN DİPLOMANIN HİKAYESİ"

Milli Takım Teknik Direktörü Akif İnci'nin 1015 mezun numarası ile mezun olduğu diplomasını, Ankara Sincan Ahmet Andiçen Ticaret Meslek Lisesi'nden aldığı ve bu diplomanın yanında arkadaşına da kendi diploma numarası olan 1015 numarası ile İstanbul 5. Kartal Noterliği sayı: No'su 10621 tarih 11 Mayıs 2001 yılında verdiği belgelerle ortaya çıktı.

"İSTANBUL 5. KARTAL NOTERİ BOŞ DİPLOMA ÖRNEĞİNİ ONAYLAMIŞ"

Okul müdürü olan ve şu anda kendisine ulaşılamayan Nizamettin Arslan ve Bu okulda hiç çalışmadığı mevcut okul yönetimi tarafından belirtilen, Müdür yardımcısı Ramazan Karsan tarafından imzalanan boş diplomaların İnci'nin elinde olması ve kendisinin doldurduğu iddia edildi. Ancak ilginç olan bir diğer konu ise İstanbul 5. Kartal Noterinin boş diplomada resmi imzası ve kaşe onayının 11 Mayıs 2001 tarihinde olması.

Ancak bu belgenin sahte olduğu, bizzat okul yönetimi tarafından yetkililere aktarıldı. 1966 doğumlu olan Akif İnci'nin, 1997'de mezun olduğu gözüküyor. Yani Wushu antrenörü, 31 yaşında liseyi bitirmiş. Oysa bu lise, ilk mezununu 1994 yılında verdi. Okul yönetimi, 1015 olan diploma numarasının da gerçek olamayacağını, 1997 yılında diploma numarasının 600'ü geçmemiş olması gerektiğine dikkat çekti. Teftiş Kurulu ve Cumhuriyet Savcılığının konu hakkındaki araştırması devam ediyor.

"TARAFLAR BİRBİRLERİNİ SUÇLADI"

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri iddialarda adı geçen Akif İnci ve Ahmet Aydın'a telefon ile ulaştı. Sahte diploma düzenlediği iddia edilen Akif İnci telefonda yaptığı açıklamada konunun savcılıkta olduğunu ve bu konuya karışanların başlarının belaya gireceğini söyledi. İnci, sahte diploma olayını arkadaşı olduğunu belirttiği Ahmet Aydın'ın düzenlediğini iddia ederek, kendisine komplo yapıldığını belirtti.

Sahte diplomayı bilerek aldığını belirten ve bu güne kadar sakladığını belirten Ahmet Aydın, "Ben zaten lise mezunuyum. İnci bana al bu diploma sana bir gün lazım olur ve ticaret lisesi mezunu da olmuş olursun dedi. Önce almadım! Sonra ısrar edince aldım ve sakladım. Bu konu ile ilgili yetkililer bilgime başvurursa her şeyi anlatmaya hazırım. Zaten bu diploma olayında duyumlarım olmuştu para ile satıldığına dair" dedi.

ERCAN ATA - DHA / ANKARA

Haberin Devamı