Yaşam Skype üzerinden konuşanlar dikkat!

Skype üzerinden konuşanlar dikkat!

Paylaş
Skype üzerinden konuşanlar dikkat!

Teknoloji dünyasına sunulduğu günden bu yana güvenlik ve gizliliğe önem veren bir uygulama olarak bilinen Skype, Microsoft tarafından satın alındığından bu yana eski tavrını değiştirdiğine yönelik sinyaller veriyor

Skype, şifreleme sistemi ve karmaşık peer-to-peer network bağlantılarıyla, kullanıcılarının konuşmalarına dışarıdan müdahale edilmesini neredeyse imkansız kılıyordu. Ancak Slate teknoloji blogu, Skype kullanıcılarının kendilerini eskisi kadar güvende hissetmemeleri gerektiği görüşünde.

Haberin Devamı

Skyp, beş yıl önce güvenlik ve istihbarat kurumlarının taleplerine bile boyun eğmemiş ve “peer to peer mimarisi ile şifreleme tekniklerine” müdahale edilmesine izin verilmeyeceğini belirtmişti. Hatta, Alman polisi, bazı şüphelilerin Skype konuşmalarını elde edebilmek için Skype ağına girecek bir truva atı virüsü geliştirmeye çalışmıştı.

Slate, Skype’ın yıllarca ödün vermediği tavrından vazgeçerek, “yasalara karşı tutumunu zayıflatmaya başladığını” öne sürdü. Site, Skype’tan resmi olarak bilgi talep ettiğinde, şirketin bir sözcüsü, “kanun düzenleyici kurumlarla beraber çalıştıklarını ve kullanıcılara ait konuşma kayıtlarını elde etmenin yasal ve teknik olarak mümkün olabileceğini” ifade etti.

Microsoft, Skype’ı 2011’de satın aldığında, VoIP (IP üzerinden ses verisi gönderilmesi) üzerinden “fark edilmeden iletişim seansına ait kopyalama yapmayı” sağlayan yasal bir patent sağlamıştı. Bu patent kapsamında herhangi bir faaliyet yapılıp yapılmadığı bilinse de, Skype’ın gizlilik politikasında geçmişe kıyasla bir değişim yaşandığı söylenebilir.

Haberin Devamı