Spor SL Benfica kadrosu ve teknik direktörü... Benfica kimdir?

SL Benfica kadrosu ve teknik direktörü... Benfica kimdir?

Paylaş
SL Benfica kadrosu ve teknik direktörü... Benfica kimdir?

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Portekiz'in güçlü takımı SL Benfica oldu. Taraftarlar bu eşleşme sonrası Benfica'yı yakından tanımak isteyip kadrosunu araştırmaya başladılar.

Şampiyonlar Ligi eşleşmeleri bugün belli oldu. 3. ön eleme turunda Benfica, Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Bir hayli zor eşleşme sonrası sarı lacivertli kulübe gönül veren taraftarlar, Benfica'yı yakından tanımak isterken kadrosunda hangi futbolcuların olduğunu araştırmaya başladı.

Haberin Devamı

Sport Lisboa e Benfica, Portekiz'in Lizbon şehrinde kurulmuş bir spor kulübüdür. Maçlarını Lizbon'da 65.647 kişilik Estádio da Luz stadında oynayan kulübün renkleri kırmızı-beyaz, amblemi kartaldır.

Bu sezon iddialı bir başlangıç yapmak isteyen Benfica’da birçok isim takıma katıldı. Bu sezon Benfica’ya transfer olan isimler; Odysseas Vlachodimos (Panathinaikos), Germán Conti (Colon), Cristian Lema (Atletico Belgrano), Tyronne Ebueh (ADO Den Haag), Alfa Semedo (Moreirense), Chiquinho (Academica Coimbra), Facundo Ferreyra ( S.Donetsk), Nicolás Castillo (UNAM Pumas)

Takımın en önemli futbolcuları konumunda ise piyasa değer şu an 22 milyon euro olarak gösterilen stopper Ruben Dias ve ismi birçok kulüple anılan Eduardo Salvio yer alıyor. Başarılı kulübün şu an teknik direktörlüğünü ise Rui Vitória yapıyor.

Haberin Devamı

Toplam piyasa değeri 230 milyon civarı olan Benfica, sezonu Porto’nun ardından 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön eleme oynamaya hak kazandı. Şampiyonlar Ligi’ne 11 kez katılarak turnuvada en çok yer alan takımların başında gelen Benfica bu sezon da istikrarını devam ettirmek istiyor.