Bilim - Teknoloji SMS ile Tweet göndermeyin!
Paylaş
SMS ile Tweet göndermeyin!

Türkiye'de de kullanılabilen "SMS ile tweet gönderme" yöntemi, sanal korsanlar için en kolay hesap ele geçirme yöntemleri arasında yer alıyor

Mobil haldeyken tweet göndermek için, herhangi bir internet bağlantılı akıllı telefona ihtiyacınız yok. Türkiye'de tüm operatörler tarafından desteklenen SMS ile tweet gönderme hizmeti, herhangi bir cep telefonu ile anlık tweet paylaşımını mümkün kılıyor. Ne var ki yeni keşfedilen bir açık, bu yöntemi siber suçluların gözdesi haline getiriyor.

Haberin Devamı

Araştırmacı Jonathan Rudenberg, "SMS ile tweet gönderme özelliğinden faydalanan Twitter kullanıcıları, hesaplarıyla bağlantılı olan GSM numarasını öğrenen herkesin kendileri adına tweet gönderebilmesine neden olan bir açık ile karşı karşıya kalıyor" diyor.

Tweet gönderimini yetkilendirmek amacıyla bir PIN numarası kullanılmadığı sürece, kullanıcıların bu açık karşısında savunmasız olduğu belirtilirken, Ağustos ayında bu açığın raporlanmasına karşın, Twitter güvenlik ekibinin halen herhangi bir yama girişiminde bulunmadığına dikkat çekiliyor.

Rudenberg'e göre, Twitter hesabınızı kaptırmadan SMS ile tweet gönderebilmek için, telefonunuzda mutlaka PIN korumasını aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı