Spor "Sneijder ile ilgimiz sıfır!"

"Sneijder ile ilgimiz sıfır!"

Paylaş
"Sneijder ile ilgimiz sıfır!"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, basında çıkan haberleri yalanladı. Kocaman, Wesley Sneijder ile ilgilenmediklerini belirtirken, başkan Aziz Yıldırım'la da aralarında sorun olmadığını söyledi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi C Grubu 6. ve son haftasında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla yapacakları karşılaşmada kıyasıya bir mücadele olacağını ifade etti. Aykut Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iki takımın da 5. maçlar sonunda gruptan çıkmayı garantilediğini belirterek, ''Ancak yarın kıyasıya bir mücadele olacak. İki takım da sahaya kazanmak için çıkacak'' dedi.

Haberin Devamı

Sezon başında grupta 5. hafta sonunda oluşan tabloyu tahmin etmenin kolay olmadığını kaydeden Kocaman, ''Son maça kalacağını düşünüyordum. Bu durum, bizim için biraz daha lige yoğunlaşmak için bir fırsat sundu. Maçta oynayacak grubun sınırsız bir şekilde enerji verebileceği, büyük bir baskının olmadığı bir maç olacak'' diye konuştu. Kocaman, yarın kazanırlarsa 16 puanla rekor kıracaklarının hatırlatılması üzerine, büyük motivasyon kaynaklarının rekor kırmaktan çok bu maçtan bir şeyler daha kazanabilmek olduğunu söyledi.

"BAŞKANLA TEKNİK DİREKTÖR ARASINDA SORUN OLMAZ"

Bir gazetecinin, ''Başkanla aranızda bir sıkıntı var mı Aylardır görüşmediğiniz şeklinde haber var'' sorusu üzerine Kocaman, ''105 yıllık Fenerbahçe Kulübü'nde başkanla teknik direktör arasında yazıldığı gibi bir sorun olmaz. Üstelik artık çok ileri safhada olmasa da kurumsallaşma adına çok ileri adımlar atmış kulüpte olmaz, olmamalı da zaten'' ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin Avrupa'da çok başarılı olduğu için ligi askıya aldığı şeklindeki yorumlara katılmadığını vurgulayan Kocaman, ''Bir yerde işler çok iyi giderken bazı yerlerde ufak tefek aksaklıklar olabilir. Ancak bizim böyle bir ayrımımız yok. Sezon başında 'Fenerbahçe lige ağırlık veriyor, Avrupa'yı düşünmüyor' gibi yorumlar yapılıyordu.

Haberin Devamı

Birini ön plana çıkarmamız mümkün değil. Fenerbahçe yarıştığı her kulvarda sonucuna taliptir. Onlardan bir tanesinde sıkıntı varsa başaramadığındandır, önem vermediğinden değildir.'' dedi. Aykut Kocaman, yarınki maça yedek kadroyla mı çıkacağı şeklindeki soruya ise, ''Fenerbahçe takımının kadrosunda birbirine yakın kalitede 23 oyuncu var. Buradan çıkan her 11, ideal 11'dir. Yarın da onları yenmek için ideal kadromuzla sahada olacağız'' şeklinde cevap verdi.

"SNEİJDER İLE İLGİMİZ SIFIR"

Aykut Kocaman, Wesley Sneijder ile ilgili çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak ise, ''Şu an itibariyle herhangi bir isimle transferle ilgili çalışmalarımız sıfır'' diye konuştu. Pek çok oyuncuyu izlediklerini vurgulayan Kocaman, ''Ama diğer taraftan da kritik ve hassas bir dönemdeyiz. Sneijder ile şu ana kadar ilgimizin sıfır olduğunu söyleyebiliriz. Benim dışımda varsa bilemem. Benim bildiğim kadarıyla sıfır'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KAYSERİ'DEKİ SALDIRIYI KINIYORUM"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''Kayseri deplasmanında saldırı oldu. Her şeyle siz uğraşıyormuşsunuz gibi görünüyor. Üzerinizde çok baskı var mı '' şeklindeki soru üzerine ''Gücüm ne kadar varsa Fenerbahçe'ye hizmet etmek açısından işimi yapıyorum. Bildiğim kadarıyla, sınırlarım ve gücüm ne kadarsa. Kayserispor maçından önce yapılanlarla ilgili hissettiğimi söylüyorum. Kayserispor'a ve Kayserililere mal edilemez deniliyor. Hakikaten bunun anlam bulduğunu düşündüğüm olaylardan bir tanesiydi. Hiçbir husumetin olmadığını düşündüğüm iki kulüp arasında, böylesine şiddetli bir olayla karşılaştık.

Takımımıza, kulübümüze ve otobüse karşı çok şiddetli karşılama oldu. Anlamı olsa meşru mu olurdu, değil tabi. Anlamı da yok, anlayamıyorum. Altını düşünmek gerekiyor. Hem kulüpler açısından, hem emniyet zafiyeti açısından... Hemen yanımızda çok büyük bir grup ve ağır taşlama oldu, otobüsün çamları kırıldı. Şiddeti zaten hoş görmemiz mümkün değil, bunu şiddetle kınıyorum. Aynı zamanda son dönemde belli çevrelerce sürekli ısıtılarak gündeme getirilen Fenerbahçe'ye karşı bir şiddet uygulaması var. Sadece fiilen değil, manevi şiddet uygulaması da var. Ellerine ne geçtiğini, ne geçeceğini de bilmiyorum. Ancak bunun doğru olmadığını söyleyebilirim.'' dedi.

Haberin Devamı

AA