Türkiye (Son Dakika) Şoför uyudu: 6 ölü, 44 yaralı

Şoför uyudu: 6 ölü, 44 yaralı

Paylaş
Şoför uyudu: 6 ölü, 44 yaralı

Kütahya'da kontrolden çıkıp ağaçlara çarpan yolcu otobüsünde 6 kişi öldü, 44 kişi de yaralandı. Öldüğü açıklanan bir kişinin kalbi tekrar çalıştırıldı

Kütahya'da sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği bir seyahat firmasına ait otobüs yol kenarındaki ağaçlık alana daldı, can pazarının yaşandığı kazada 1’i çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken, 44 kişi de yaralandı.Öldü sanılan bir kişinin kalbi çalıştırılarak hayata döndürüldü.

Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Kütahya girişindeki E Tipi Cezaevi yakınlarında meydana geldi. İstanbul’dan Antalya’ya giden bir seyahat firmasına ait otobüsün sürücüsü Faruk Demiralp, Kütahya’ya birkaç kilometre kala iddiaya göre direksiyon başında uyukladı. Kontrolden çıkan otobüs, hızla yol kenarındaki ağaçlık bölgeye daldı.

Ağaçlara çarparak hurdaya dönen otobüsteki yolcular kişi bir anda kendilerini can pazarında buldu. Kan gölüne dönen otobüstekiler yardımına önce yoldan geçen araçlarda bulunanlar koştu, ardından kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ön tarafı tamamen parçalanan otobüste yaralılar, kırılan camlardan çıkarılıp ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere kaldırıldı. Kütahya Belediyesi İtfaiye ekipleri, aracın ön bölümündeki cesetleri güçlekle çıkardı.

Otobüsün sürücüsü Faruk Demiralp ile ön tarafta bulunan 1’i çocuk 6 yolcu kaza yerinde ve kaldırıldıkları hastanelerde yaşamlarını yitirirken, yaralananlar kaldırıldıkları Kütahya’daki hastanelerde tedaviye alındı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu, ölü sayısının artmasından korkulduğu belirtildi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, hastanelerdeki yaralılardan bazıları kaza sırasında sürücünün uyukladığını öne sürdü.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu sabah meydana gelen otobüs kazasında 6 kişinin öldüğünü 44 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yetkililer, öldü sanılan bir kişinin 112 ambulansıyla kaldırıldığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan müdahaleyle yaşama döndürüldüğünü bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 5 kişinin olay yerinde bir kişinin de hastanede öldüğünü, yaralanan 44 kişinin tedavisinin çeşitli hastanelerde sürdüğünü belirtti.

Kazada ölen 6 kişiden sadece otobüs şoförü Faruk Demiralp’in isminin belirlendiğini, diğerlerinin kimliğini belirleme çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

DHA

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer7383","7383","201206","7383-1.jpg");