Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik çorba tarifleri

Kış sofralarının vazgeçilmezlerinden olan çorbalar içimizi ısıtmakla kalmıyor aynı zamanda şifa oluyor ve bizi hastalıklardan koruyor. İşte kolayca yapabileceğiniz, pratik ve sağlıklı kış çorbası tarifleri...

13 Şubat 2019, Çarşamba 10:59 Son Güncelleme:
A A
ŞİFALI PANCAR ÇORBASI

ŞİFALI PANCAR ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 büyük pancar
  • ¼ adet kereviz,
  • 1 orta boy patates,
  • 2 orta boy havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

1 büyük pancarı yıkayıp ince ince doğrayın. ¼ adet kereviz, 1 orta boy patates, 2 orta boy havuç ve 3 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve küçük küçük doğradıktan sonra tüm malzemeleri tencereye koyun. Sebzelerin üzerine dört parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri blenderdan geçirdikten sonra üzerine daha önceden haşlanmış 1 su bardağı et suyu ekleyin. İstenen kıvam yakalanana kadar üzerine sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek servis edin.

PRATİK SEBZE ÇORBASI

PRATİK SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

  • 3 tane havuç
  • 2 büyük patates
  • 1 baş soğan
  • Yarım pırasa
  • Yarım kereviz
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı tatlı toz biber

 

HAZIRLANIŞI

Sebzelerin kabuklarını soyup ikiye bölün ve tencereye alın. Üzerine 2,3 parmak geçecek şekilde su ilave edip kaynamaya bırakın. Haşlanan sebzeleri blenderdan geçirin. Daha sonra sebzeleri ezin. Kısık ateşte tekrar ocakta pişmeye bırakın. Çorbanın katı bir kıvamı varsa su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Küçük bir tencerede tereyağı ile salçamızı kavurup kısık ateşte hafiften kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Dilediğiniz kadar baharat ekleyebilirsiniz.

BOL MALZEMELİ KIŞ ÇORBASI

BOL MALZEMELİ KIŞ ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 avuç bulgur
  • 1 avuç mercimek
  • Orta büyüklükte 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 sap pırasa
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 tane taze kırmızı biber


HAZIRLANIŞI

1 adet havucu, 1 avuç mercimeği ve bulguru, orta büyüklükte olan patatesi tencerenin içerisine ekleyin. Üzerini geçecek miktarda su ilave edin. Tencerenin içerisindeki malzemeler yumuşamaya başladığında tencerenizi ocaktan alın. Sonra mikserle karıştırın. Ayrı bir tavanın içerisine bolca zeytinyağı dökün ve ince ince doğranmış pırasaları ekleyin. Pırasaları kavurduktan sonra içine kapari, karabiber, zerdeçal, kırmızıbiber ekleyip iyice harmanlayın. Çorbanızı servis ederken içerisine bu karışımdan ekleyebilirsiniz. Üzerine maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.

  

MALZEMELER

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

HAZIRLANIŞI

Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. 

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Lavabonuzdan kötü kokular geliyorsa...