Gündem Soğuklar Doğu'ya aman vermiyor

Soğuklar Doğu'ya aman vermiyor

Paylaş
Soğuklar Doğu'ya aman vermiyor

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava şartları etkisini sürdürüyor

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede akşam saatlerinde aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

ERZURUM -19

Yetkililer, kar yağışının hafta boyunca etkisini aralıklarla sürdüreceğini belirterek, özellikle gece sıcaklıklarında birkaç derecelik artış beklendiğini kaydetti. Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 19 dereceyle Erzurum’da ölçüldü.

Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan’da 18, Kars’ta 13, Iğdır’da 7 ve Erzincan’da 2 derece oldu. Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ağrı’da eksi 5, Erzurum’da eksi 4, Ardahan’da 1, Erzincan’da 4 ve Iğdır’da 5 derece olması tahmin ediliyor.

KÖY YOLLARI KAPALI

İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre ise bölgede toplam 229 köy yolunda kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, Erzurum’da 87, Ağrı’da 54, Kars’ta 26, Bingöl’de 20, Ardahan’da 17, Van’da 12, Muş’ta 8, Tunceli’de 4 ve Hakkari’de 1 köy olmak üzere toplam 229 köy yolunda karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade ettiler.

Van İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla başlayan karla mücadele çalışmaları kapsamında kent merkezi ve ilçelere bağlı 109 köy yolundan 97’sinin kısa sürede ulaşıma açıldığını, kar ve tipinin etkisiyle halen kapalı bulunan 12 köy yolunda da çalışmaların devam ettiğini belirttiler.