Pazar Postası Şöhreti aramaya 15 yaşında başladı
Paylaş
Şöhreti aramaya 15 yaşında başladı

Son yılların en gözde ve en çok kazanan kadın oyuncularından Serenay Sarıkaya erken yol alanlardan... Hayallerini gerçekleştirmek için 15 yaşında katıldığı güzellik yarışması, henüz lisedeyken başlayan film serüveni onu kısa sürede şöhrete kavuşturdu

Hazırlayan: Seral CUMALI

Haberin Devamı

seral.cumali@posta.com.tr

Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1991’de Ankara’da doğar. Annesi Ümran Seyhan ve babası Mustafa Sarıkaya, Serenay 6 yaşındayken boşanır. Mustafa Bey yeniden evlenir, yaşamını Ankara’da sürdürür.

Ümran Hanım ise Antalya’da hayatını kızına adar. Serenay bir röportajında şöyle anlatır çocukluğunun ve hayatının bu önemli değişikliğini ve üzerinde yarattığı etkiyi: “Bir kız çocuğunu, hele ki gelişim aşamasında baba faktörü bu kadar önemliyken, babasız büyütmek büyük olay...

Annemle babam ayrıldıktan sonra, annemle çok fazla ev değiştirdik, çok taşındık ama geriye baktığımda hiç öyle travmatik, kötü şeyler hatırlamıyorum. Annem de, babam da beni çok seven ve sevgisini gösteren insanlar, mümkün mertebe bana zaman ayırmaya çalışırlardı. Annem belli bir zamandan sonra evin hem annesi hem babası olarak bütün görevlerini fazlasıyla yerine getirdi.

Haberin Devamı

Çok okuyan, kendini geliştiren, benim de gelişmem için her şeyi yapan bir insandır...” Ümran Hanım bir yandan çalışıp bir yandan kızını hiçbir şeyden mahrum etmemeye çalışır. Kendisi 1.85 boyundadır. Serenay’ın kısa kalacağından korkar, onu spora yönlendirir. Bugün 1.73 boyunda olan Serenay’ın hayatında spor hep olur. Uzun yıllar voleybol, basketbol, tenis oynar...

‘Gelecek Vaat Eden Güzel’

Serenay Antalya’da Güzel Sanatlar Lisesi’ne daha yeni başlamıştır. Bir yandan da dans okuluna devam etmektedir. Latin danslarına meraklıdır. Dans okulunda bir gün öğrencilere, Çek Cumhuriyeti’ndeki ‘Miss Europe and World Junior’ adlı güzellik yarışmasından bahsedilir.

18 yaşın altındaki genç kızlar için Avrupa çapında düzenlenen bir yarışmadır bu. “Aranızda katılmak isteyen var mı?” sorusu Serenay Sarıkaya’yı büyük bir maceraya götürür.

Serenay 15 yaşında, tek başına, dil bilmeden kendini Prag’da bulur. Üstelik yarışmaya katılanların çoğu 22 yaşındadır. Yarışmanın en küçüğü Serenay bu serüvenini şöyle anlatır bir röportajında: “Atladım gittim tek başıma. Çok da hoşuma gitti. Çok korkusuzdum. Çok enteresan bir tecrübe olmuştur özgüvenden yana. 1.5 ay geçirdik orada. Şimdi dönüp bakınca, Antalya’da yaşayan kendi halinde bir kız için çok ekstrem geliyor ama çok güzel bir dönemdi.

Haberin Devamı

Şu anda yapabilir misin desen, asla! Ne öyle bir cesaretim, ne öyle bir enerjim var ama o an kafam atmış, gidebilmişim...” Serenay yarışmadan dereceyle gelir. Yaşı çok küçük olduğu için ‘Gelecek Vaat Eden Güzel” seçilmiştir. Bu yarışmada daha önce derece alan Türk hiç olmamıştır. Bu başarı Antalya’da büyük olay olur.

Model olacaktı kendini film setinde buldu

Serenay Sarıkaya’nın hayali podyumlardır. Ancak bir gün sırf meraktan Antalya’da Sinan Çetin’in çektiği ‘Plajda’ filminin setine gittiğinde hem filmde küçük bir rol, hem de ‘Limon Ağacı’ filmi için teklif alır. Hemen evet der. Bu hıızlı yanıtını bir röportajında, “Bana hazırlanan şeyi reddetmedim. Hayatın akıp gitmesine izin verdim” diye anlatır Serenay.

Ümran Hanım da bu kararı, “Ne yapmak istiyorsan arkandayım kızım” sözleriyle destekler. Anne-kız bir hafta içinde İstanbul’a taşınır. İstanbul önce ürkütücü gelir genç kıza, ama oyuncu olmayı çok istemektedir. Mücadeleden yılmaz.

Haberin Devamı

Asıl şöhret ‘Lale Devri’ ve ‘Medcezir’ dizileriyle gelir. Jean reklamı aşk getirdi Serenay Sarıkaya, jean reklamı kampanyasında tanıştığı oyuncu Kerem Bursin ile bir süredir aşk yaşıyor.

Çift sık sık yurtdışına gidiyor bu aşkı gözlerden uzak yaşamak için. 3 ay kaldıkları Amerika’dan kısa bir süre önce döndüler. Reklam filmindeki beraberlikleri de ses getirince markayla olan sözleşmeleri bu yıl da yenilendi.

Geçen yıl 750’şer bin TL kazanan çift, bu yıl için 1’er milyon TL’lik sözleşmeye imza atar. Bu arada Nejat İşler’le sinema filminde oynayacak olan Serenay sözleşmeye şöyle bir madde koydurtur: Soyunmam, sevişmem. Sadece öpüşürüm...”