Türkiye (Son Dakika) Sokağa çıkma kısıtlamasız üçüncü cumartesi gününde yoğunluk değişmedi

Sokağa çıkma kısıtlamasız üçüncü cumartesi gününde yoğunluk değişmedi

Paylaş
Sokağa çıkma kısıtlamasız üçüncü cumartesi gününde yoğunluk değişmedi

Koronavirüs ile mücadele kapsamında mart ayında normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Normalleşme adımları çerçevesinde İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı üçüncü cumartesi gününde yoğunluk dikkat çekti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul'da yaklaşık 3 ay boyunca uygulanan hafta sonu kısıtlaması, kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından bir süredir sadece pazar günü devam ediyor. Kısıtlamanın kaldırıldığı cumartesi günleri akına uğrayan İstiklal Caddesi'nde bugün de yoğunluk oluştu. Yoğunluk özellikle öğle saatlerinden itibaren arttı.

Haberin Devamı

İBB'nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 15.30 itibarıyla yoğunluk yüzde 65 olarak ölçüldü. İstanbul'da sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı üçüncü cumartesi günü, Eminönü'ndeki yoğunluk öğle saatlerinden itibaren başladı. Bölgedeki otoparklarda yer kalmazken, Eminönü meydanı ve çevresinde yoğunluk oluştu. Feribot iskelesi önünde zaman zaman kuyruklar oluşurken gemiler gün boyu karşılıklı araç ve yolcu taşıdı.

Karaköy Meydanı'nda gün boyu araç ve yaya yoğunluğu oluştu. Sürücüler, Karaköy meydanında dakikalarca araçlarının içinde beklemek zorunda kaldı. Galata Köprüsü'nde de gün boyu yaya ve araç trafiği vardı. Köprüde, Taksim istikametine trafik zaman zaman durdu. Galata köprüsü her cumartesi olduğu gibi balık tutanlarla doldu.

Haberin Devamı