Gündem Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de çatışmalar bitmedi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de çatışmalar bitmedi

Paylaş
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de çatışmalar bitmedi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugünde ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde güvenlik güçlerinin birçok olayın faili olarak aranan PKK’lıların yakalanması ve mahallere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için cuma akşamı saat 20.00’den itibaren uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı bugün de sürdürülürken birçok mahalleden çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

İlçe merkezindeki telefon ve iletişim hatlarının kesik olması nedeniyle son durum hakkında sağlıklı bilgi alınamazken, ilçede bulunan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Tuğrul, Nur Mahallesi’ndeki bazı yaralıları hastaneye sevk etmeye çalıştıklarını, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede yiyecek sıkıntısı çekildiğini söyledi. İlçenin bir çok bölgesinde elektriklerinde kesik olduğu belirtildi.

HDP’Lİ 5 MİLLETVEKİLİ BARİKATLARI AŞAMADI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne bugün İdil ilçesi üzerinden gitmek isteyen HDP milletvekilleri Leyla Güven, Ziya Çalışkan, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Faysal Sarıyıldız, İdil çıkışında barikatla karşılaştı.

İdil- Cizre yolunda bulunan Jandarma Karakolu’nda görevli askerlerin geçişlerine izin vermediği milletvekilleri, "Bizi engelleyemezsiniz, çekilin. Valiniz gelsin, siz bizim muhatabımız değilsiniz. Elinizi uzatmayın vekillere, her biriniz bir ana evladısınız. Siz bizim muhatabımız değilsiniz" dedi. Görevli askerler de kadın milletvekillerine "Hanımefendi, lütfen rica ediyorum" diye yanıt verirken, grup itiş- kakışla yürümeye başladı. Ancak yaklaşık 200 metre kadar gidebilen milletvekilleri askerlerin barikatını aşamadı.

Haberin Devamı

Barikatta askerlerle tartışmalarının görüntülerine kendi sosyal medya hesabında paylaşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, İdil üzerinden Cizre’ye gitmelerinin engellendiğini, Nusaybin üzerinden gideceklerini söyledi. Güven, "Cizre’de yaşananlardan çok kaygılıyız" dedi.

Ramazan İMRAĞ/CİZRE, İDİL (Şırnak), (DHA)