Yaşam Sokak çocukları için ilkadım İstasyonu

Sokak çocukları için ilkadım İstasyonu

Paylaş
Sokak çocukları için ilkadım İstasyonu

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, şiddete, cinsel istismara maruz kalmış veya dilencilik yaptırılan çocuklar için 'İlkadım İstasyonu' açtı. Şiddet mağduru kadınlar için kurulan 'Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin ise önümüzdeki hafta açılacağı bildirildi

Manisa’da sokakta kalmış çocukların yetiştirme yurdundan önce kalabilecekleri ilk adım istasyonu açıldı. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasının bahçesindeki iki villa ilkadım istasyonu olarak düzenledi. Sokak çocuklarının daha iyi şartlarda hayata devam etmelerini amaçlayan ve dışarıdaki olumsuzluklardan etkilenmemesini öngören Çocuk ve Gençlik Merkezi İlk Adım İstasyonu’nun 13-18 yaş arasındaki kız ve erkek çocuklarına hizmet vereceğini açıklayan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan, istasyonun kız ve erkekler için ayrı ayrı 10’ar kişilik kapasitesi olduğunu aktardı. Konan, " En fazla sıkıntı çektiğimiz konu çocukları sokakta bulduktan sonra bir müddet zamanını geçirebilecekleri yerler konusuydu. Çocuklar geldiği zaman bakımlarını, korumalarını ve sosyal psikolojik çalışmalarını yapacağız. Ayrıca alan taraması ile tespit edilen çocukların sosyal hizmet uzmanı ile görüşmesi neticesinde ihtiyaca göre okula, mesleğe, sağlık ve ya sosyal hizmet kuruluşuna yönlendirilecek. Sokakta kalan çocuğu yurda yerleştirmeden onun için uygun olabilecek hizmet modelini belirlemiş olacağız" diye konuştu.

SURİYELİ ÇOCUKLARI KORUMA ALTINA ALDILAR

Dilendirilen Suriyeli çocukları koruma altına aldıklarını belirten Konan, "Ancak aileler çocukları almak istediklerini söyleyerek yoğun bir başvuru yaptı. Çocukları ailelerine geri teslim etmek durumunda kaldık. Ancak yine başvuru olursa bu çocukları koruma altına alırız" dedi.

ŞİDDET ÖNLEME VE İZLEME MERKEZİ KURULUYOR

İlkadım İstasyonu’nun yanı sıra şiddet mağduru kadınlar için şiddet önleme ve izleme merkezi kurduklarını dile getiren Konan, önümüzdeki hafta bu merkezin hizmete gireceğini ifade etti. Konan, "24 saat hizmet verecek. Ancak yatılı birim olmayacak. Kadınlar ilk olarak buraya gelecekler. Acil durumlarda sığınabilecekleri bir yer olacak. Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar onlara hizmet verecek. Manisa’da koruyucu önleyici vakalara da öncelik vererek bu tür vakaların yaşanmaması için çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı