Türkiye (Son Dakika) Sokak ortasında sapladı

Sokak ortasında sapladı

Paylaş
Sokak ortasında sapladı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde ayrı yaşadığı eşi Havva Kocapınar'ı sokak ortasında bıçakla yaralamaktan tutuklanan TIR şoförü Mehmet Kocapınar hakkında, 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası' istemiyle dava açıldı

35 yaşındaki Mehmet Kocapınar, 3 yıl önce boşanmasının ardından geçen aralık ayında çocukları için yeniden evlendiği, ancak bir süre sonra ayrı yaşamaya başladığı, bir müzikholde çalışan 29 yaşındaki Havva Kocapınar ile İnönü Caddesi'nde karşılaştı.

Yetiştirme yurduna bağlı evlerde kalan iki çocuklarını birbirlerinden habersiz ziyaret eden çift ayak üstü konuşmaya başladı. Turgutlu'da oturan Mehmet Kocapınar, kendisinden ayrıldıktan sonra İzmir'e yerleşen eşinin yaşam tarzından rahatsız olduğunu ve çalışmasını istemediğini söyleyince, aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında, yakında park halinde duran aracından ekmek bıçağını alan Mehmet Kocapınar vatandaşların gözü önünde eşine saldırdı.

POLİS HAVAYA ATEŞ EDEREK DURDURDU

Yere yatırdığı eşini 16 yerinden bıçakladı. Polis, müdahaleye rağmen eşini bıçaklamaya devam eden Kocapınar'ı havaya ateş ederek güçlükle durdurdu. Vatandaşlar da Mehmet Kocapınar'ı sopalarla ve tekmeleyerek linç etmek istedi. Bıçaklama anını bir vatandaş cep telefonu ile kaydetti. Hastaneye kaldırılan genç kadın tedaviye alındı.

Geçen nisan ayındaki olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Kocapınar ifadesinde şunları anlattı:

"Eşimle çocuklarım için yeniden birleştim. Ama yine yapamayıp ayrıldık. Onun yaşam tarzından memnun değildim, beni rahatsız ediyordu. Bir erkek aradı. 'Eşin ve kızın şu anda kucağımda' dedi. Sinirden delirdim ve olayı gerçekleştirdim. Çocuklarımı görmeye gittiğimde karşılaşınca tartıştık, sonrasında olaylar yaşandı."

Mehmet Kocapınar hakkında, ağır ceza mahkemesinde 'yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kocapınar'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

DHA

Haberin Devamı