Gündem 'Solcu kabadayı' İskender Çolak hayatını kaybetti

'Solcu kabadayı' İskender Çolak hayatını kaybetti

Paylaş
'Solcu kabadayı' İskender Çolak hayatını kaybetti

Ankara'nın renkli simalarından ve ünlü kabadayılarından İskender Çolak hayatını kaybetti. Çolak'ın sabah saat 05.00 sıralarında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi

"Solcu kabadayı" olarak bilinen Çolak, Ankara'nın renkli simalarındandı. 73 yaşındaki Çolak'ın son günlerde önemli bir sağlık sorununun olmadığı belirtildi. Çolak, sabah saat 05.00 sıralarında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Çolak'ın kardeşinin Almanya'da bulunduğu, bu nedenle cenazenin yarın planlandığı dile getirildi.

ECEVİT'LE HAPİS ARKADAŞIYDI


İskender Çolak'ı Türkiye de yakından tanıyor. 2004 yılında Milliyet gazetesinde Can Dündar'la bir röportaj gerçekleştiren Çolak, kendisini "Bizimki mafyalık değil, kabadayılık" olarak tanımlamıştı. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'le de hapishane arkadaşı olduğu bilinen Çolak, o günleri Can Dündar'a şöyle anlatmıştı:

"O düzgün adamdır. Hapishane arkadaşım. 54 gün yattı. Bir gün Hacıbaba'dan içli köfte, baklava getirttim, 'Bizim perhizi bozuyorsun' dedi. Namuslu ve dürüst adamdı. Bir tek Cumhuriyet gazetesi alıyordu. "Gazeteyi kısıtlı alıyorsunuz" dedi Şerafettin Elçi… "Evet para yetiştiremiyoruz" diye yanıtladı. 45 milyona hükmetmiş, dünyaya sesini duyurmuş adam… Kıbrıs kahramanı… gazete alacak parası yok. Gözlerim doldu."

"LENİN DİYOR Kİ..."


İskender Çolak, yeraltı dünyasında solcu olarak tanınan ender isimlerden de biriydi. Siyasi düşüncesini de Dündar'la olan röportajında anlatan Çolak, şunları söylemişti:

"Lenin toplu yazılarında diyor ki, "Somunu cıvataya takarsın, anahtarla sıkınca geri atar ya, bu sosyal demokratları da sıkıştırdın mı, burjuvazinin yanına kaçarlar." Ben o Lenin'in bahsettiği sosyal demokratlardan değilim."

MİLLİYET