Gündem Soma'daki eylemci işçiler bakanla görüşecek

Soma'daki eylemci işçiler bakanla görüşecek

Paylaş
Soma'daki eylemci işçiler bakanla görüşecek

Soma Kaymakamlığı önünde oturma eylemi yapan maden işçilerin temsilcileri, yarın Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşecek

Kaymakamlık önünde, "sendika yöneticilerinin bulundukları alana gelerek kendilerine açıklama yapmaları" talebiyle başlattıkları oturma eyleminde ikinci güne giren işçiler, taleplerine sorunlarının çözüleceğine dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın söz vermesi isteğini de ekleyerek eylemlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

İşçilerin eylemini yakından takip eden Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, grubun eylem yaptığı bölgeye gelerek, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir aracılığıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan işçilerin kendi aralarında seçecekleri heyet için randevu aldığını bildirdi.

İşçiler kendi aralarında uzun süren tartışmanın ardından sorun ve taleplerini iletmek üzere 10 kişilik bir temsilci heyeti belirledi.

Atçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerini seslerini duyurabilmek için bir süredir kaymakamlık önünde toplandıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Taleplerinin Ankara’ya iletilmesi için bugün Sayın Milletvekilimiz Uğur bey beni aradı, ’Sayın Bakanımızla görüştüğünü ve bunlar için randevu aldığını’ söyledi. ’Siz onlara teklif edin, eğer gelmek isterlerse taleplerini Sayın Bakanımız Taner Yıldız Bey’e iletmek istiyorlarsa onlara yardımcı olun gelsinler’ dedi. Biz de onu ilettik ve araç temin ettik. Sayın Bakanımıza görüşecekler ve taleplerini, isteklerini iletecekler."

Haberin Devamı

SENDİKA YÖNETİCİLERİNE PROTESTO

Öte yandan, eylemci işçiler kendileriyle görüşmeye gelen iş yerinde örgütlü sendika olan Maden-İş’in genel örgütlenme sekreteri Hasan Hüseyin Yılmaz’ı ve Ege Bölgesi Şubesi Yönetim kurulu Üyesi Yasin Karadayı’yı protesto etti.

Yılmaz’ın, işçilerin kendi aralarında belirleyecekleri 20 kişilik bir heyetle sendika binasında görüşme talebini öfkeyle reddeden işçiler, Maden-İş Ege Bölge Şubesi yönetimini sloganlarla istifaya davet etti.

Sendika yöneticileri, protesto üzerine alandan ayrılmak zorunda kaldı.

AA