Dünya Somali'de otel saldırısı

Somali'de otel saldırısı

Paylaş
Somali'de otel saldırısı

Eş Şebab örgütü, Somali'nin başkenti Mogadişu'da devlet ve hükümet yetkililerinin kaldığı Sahafi oteline iki bombalı araçla saldırdı. Patlamalar ve sonrasında çıkan çatışmada en az 11 kişi öldü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı es-Sahafi Oteli yakınlarında meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre en az 11 kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda aralarında yerel bir radyo için çalışan gazeteci ile otel sahibinin de bulunduğu en az 11 kişi öldü, hükümet yetkilileri ve Reuters haber ajansı kameramanının da bulunduğu pek çok kişi de yaralandı.

Otelin kontrolünün hükümete bağlı özel kuvvetlerin elinde olduğu ifade edildi.

Daha önce yapılan açıklamada Mogadişu’da devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı es-Sahafi Oteli yakınlarında bombalı saldırı düzenlendiği, olay yerinde otel güvenlik görevlileri ile saldırganlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtilmiş, olayda ölenler olduğu aktarılmıştı.

Saldırının sorumluluğunu ise Eş-Şebab örgütü üstlenmişti. Şebab örgütüne yakın "Somali Mimo" adlı internet sitesinde yer alan haberde, "Elemanlarımız devlet ve hükümet yetkililerinin konakladığı bir oteli hedef almıştır" denilmişti.

Haberin Devamı