Dünya Somali'de patlama 2'si Türk 80 kişi öldü

Somali'de patlama 2'si Türk 80 kişi öldü

Paylaş
Somali'de patlama 2'si Türk 80 kişi öldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 80 kişi hayatın kaybetti. Hayatını kaybedenlerin arasında 2 Türk de bulunuyor.

Somali'nin başkenti Mogadişu’da vergi kontrol noktasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz saldırıda 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini; olayı araştırdıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Saldırı yerel saatle 08:15’te meydana geldi. Bomba yüklü bir kamyonla düzenlenen saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Mogadişu Ambulans Servis Hizmetleri’nden yapılan açıklamada 80 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı belirtildi. Saldırıda patlamanın meydana geldiği bölgede yol çalışması yapan firmada görevli 2 Türk vatandaşının da hayatını kaybettiği belirtildi.

Türklerin kimlikleri belli oldu

Hayatını kaybeden Türklerin, bölgede yol yapım çalışmasını yürüten firmada görevli Mehmet Kaplan ve Mustafa Yalman olduğu bildirildi. İş makinesi olarak şantiyede çalışan Kaplan ve Yalman'ın Denizli'deki ailelerine acı haber ulaştı. Mehmet Kaplan ve Mustafa Kaplan'ın öldüğünü öğrenen yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

Bölgeye sağlık personeli gönderilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi ekipten oluşan 20 personeli Mogadişu'ya göndereceklerini bildirdi.

Koca, Twitter hesabından, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Somali'deki saldırıyı lanetlediğini belirten Koca, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine ve dost Somali halkına başsağlığı diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizdeki personelimiz bölge halkının yanındadır. UMKE ve cerrahi ekipten oluşan 20 personelimizi Mogadişu'ya gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

DHA