Somon carpaccio tarifi: MasterChef somon carpaccio nasıl ve hangi malzemelerle yapılır?

Somon carpaccio tarifi: MasterChef somon carpaccio nasıl ve hangi malzemelerle yapılır?

MasterChef Türkiye ilk kaptanlık düellosunda jüri, mavi ve kırmızı takım kaptanları olan Uğur ve Özgül'den somon carpaccio yapmalarını istedi. Mehmet Şef'in yaptığı somon carpaccio püf noktası nedir, nasıl yapılır? Somon carpaccio hangi malzemelerle yapılır? Carpaccio nedir? İtalyan mutfağının sevilen tarifi somon carpaccio'yu siz de evde yapabilirsiniz.

25 Ağustos 2020, Salı 14:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sevilen yemek yarışması programı MasterChef'te ilk kaptanlık düellosunda Mehmet Şef yarışmacılardan İtalyan mutfağının sevilen lezzeti somon carpaccio yapmalarını istedi. Peki carpaccio nedir? Somon carpaccio püf noktası nedir? Somon carpaccio malzemeleri neler? Somon carpaccio nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılarıyla somon carpaccio tarifi.

Somon carpaccio malzemeleri

  • Somon
  • Sızma zeytinyağı
  • Greyfurt suyu
  • Limon suyu
  • Roka
  • Portakal
  • Labne peyniri
  • Kırmızı havyar
  • Toz şeker
  • Tuz

Somon carpaccio yapılışı

  • Somonu derisinden ayırıp fileto haline getirin.
  • Somon filetoları bir kaba alıp üzerine greyfurt suyu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve toz şeker ilave edin. Sosun tüm ete yayılmasını sağladıktan sonra 4 saat eti marine edin.
  • Rokayı tuzlayın ve üzerine ince ince dilimlenmiş portakalı yerleştirin.
  • Marine edilen somonu dilimledikten sonra roka ve portakalın üzerine yerleştirin.
  • Labne peynirine kırmızı havyarı ve ekleyin ve karıştırın. İçine somonun marine sosundan da ekleyerek yeni bir sos yapın.
  • Hazırladığınız sosu somonun üzerine dökün ve dereotu ile servis yapın.

Kaparili somon carpaccio

Daha farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, somonların üzerine kapari de ekleyebilirsiniz.

Somon carpaccio püf noktası

Carpaccio hazırlarken hangi eti kullanırsanız kullanın, etin donmadan soğuk duruma gelmesi ince ince kesilebilmesi gerekiyor. Eğer ete zeytinyağı katmak isterseniz, en kaliteli ve doğal olanı tercih etmeniz gerekiyor. Böylece etler daha kolay kesilecektir.




Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (17 Ocak 2021)