Cumartesi Postası 'Somuncu Baba rolü hayatımın fırsatı'

'Somuncu Baba rolü hayatımın fırsatı'

Paylaş
'Somuncu Baba rolü hayatımın fırsatı'

2011 yılında önce Best Model of Turkey, sonra Best Model of the World seçildi. Jeoloji mühendisi oldu, 9 yıl lisanslı basketbol oynadı. Ama oyunculuğu seçti. Furkan Palalı önümüzdeki sonbaharda vizyona girecek olan 'Somuncu Baba Aşkın Sırrı' filminde bir dervişi canlandırıyor. Herhalde Palalı, beyazperdenin gördüğü-göreceği en yakışıklı derviştir.

Röportaj: Elçin CAN
elcin.can@posta.com.tr


Birçok kişi seni model/oyuncu olarak biliyor. Aslında jeoloji mühendisisin.

Evet. Ayrıca Marmara Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans yaptım. Bir şirkette bir yıl çalıştım ama oyunculuk ağır bastı.

Basketbolu bıraktığın için pişman mısın?

Ortaokul ve lisede oynardım. Üniversiteye başlayınca antremanları yürütemedim, bıraktım. Onun yerine tiyatro eğitimi aldım. Başarılı bir basketbolcu olabilirdim ama pişman değilim. Bu, bir seçim. İyi bir Fenerbahçe taraftarı ve basketbol izleyicisiyim.

Kariyerine neden model olarak devam etmedin?

Modelliğe Ankara’da başladım. Model olarak hayatımı ne kadar sürdürebilirim diye çok düşündüm. Modelliğin yaş sınırı var. 50 yaşımdan sonra o işte para kazanamam. Evcimen olduğum için yurt dışında da yaşamak istemedim. Oyunculukta daha çok önümü görebildim.

“Hırslıyım, tuttuğumu koparırım”

Şöyle bakınca hırslı bir tipe benziyorsun.

Öyleyim. Gözüme bir şeyi kestirirsem başarmadan bırakmam. Kanımın son damlasına kadar mücadele ederim. İnandığım şeyin üstüne gitmek beni hırslandırır.

Şu an oyunculuk adına geldiğin noktadan memnun musun?

Çok şükür memnunum. Adım adım yürüyorum. Amacım geri adım atmamak. Şu sıralar dizim yok, ancak sinema filmi çekerek kendime yatırım yapıyorum.

Olumsuz eleştirileri kafana takar mısın?

İlk yıllarda üzülürdüm. Artık sindirdim. Yorumları okuyup özeleştiri yaparım. Ne kadar oyunculukta iyi olsam da beğenmeyenler mutlaka olacak. Olmalı da. Son olarak ‘Kızılelma’ dizisindeki performansımla ilgili sosyal medyada yorumların yüzde 90’ı olumluydu.

Bu yıl yeni dizi projen olacak mı?

Kararsızım. İnandığım bir proje olursa oynarım, ‘dizi yayından kalkar mı’ diye düşünmem. Tek isteğim emeğimin karşılığını almak.

İlk sinema filmin ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’nın çekimleri devam ediyor. Filmin konusu ne?

Bir tasavvuf filmi. Ülkemizde çok sevilen bir eren ve derviş Somuncu Baba. Sultan Bayezid zamanında yaşayan, Bayramiyye Tarikâtı kurucusu Hacı Bayram Veli’nin de mürşidi olan Somuncu Baba’nın hayat hikayesi, ilahi aşkı ve felsefesi anlatılıyor. Bursa Ulu Camii’nin fetvasını okuyan kişidir o. Türbesi, Aksaray’da. Filmde Somuncu Baba’nın 18-45 yaş arasındaki hayatını canlandıracağım. Bir dervişi canlandırmak beni çok mutlu ediyor. Aşk veya aksiyon filmleri her zaman çekerim ama böyle bir fırsat yüz yılda bir olur.

Çekimler nasıl geçiyor?

Çok keyifli. Kış mevsiminin çekimleri yeni bitti, yaz dönemi çekilecek. 13. yüzyıl dönemi... Konuşmaların hepsi geniş zaman. Selam vermek bile çok farklı. Bu dönemi ciddi araştırdım. “Daha çok beyazperdede olmak istiyorum”

‘Film beğenilmezse’ diye endişen var mı?

Gişe rekoru kıramayabiliriz. Ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. Avrupa’nın birçok ülkesinden talep aldık, galalar yapacağız. Film, THY uçuşlarında da gösterilecek.

Sinemada mı dizilerde mi daha çok göreceğiz seni?

Sinema gerçekten çok farklı, kalıcı, daha sanatsal. Beyazperdede daha çok olmak istiyorum.

Beğendiğin yönetmenler kim?

Çağan Irmak’ın drama yönünü severim. Ferzan Özpetek ve Nuri Bilge Ceylan’ı çok beğeniyor, Osman Sınav ile çalışmak istiyorum.

‘Tehdit almadım’

‘Kızılelma’ gerçekten IŞİD tehdidi yüzünden mi bitti?

Bu tarz bıçak sırtı projeler için bir sürü yorum yapılacaktır. Biz MİT’i anlattık. Benim oynadığım ‘Murad Altay’ karakterinin IŞİD komutanına karşı sert tavrı, çok olumlu tepkiler aldı. Bir terör örgütünün karşında zayıf düşüp ‘Kızılelma’nın, hem de devlet kanalından kaldırıldığına inanmıyorum.

Dizi yüzünden tehdit aldın mı?

Hayır.

Yandaş bir tutumu olduğu için de çok eleştirildi dizi. Son zamanlardaki kutuplaşma hakkında ne söylersin?

Maalesef ülkemizde ciddi bir bölünme ve karışıklık var. Dizi sektörü de bu kutuplaşmadan nasibini aldı. Sanat adına çok üzülüyorum. Allah sonumuzu hayır etsin.

‘Hayranlarımdan besleniyorum’

Kıskanç biri misin?

Evet.

Biraz maço yapın var gibi.

Öyle. Ama yerine göre maçoyum. Mesela alakasız bir ortamda kız arkadaşımın mini etek giymesini istemem.

Hiç evlilik teklifinde bulundun mu?

Evlenmek istediğim biri oldu ama teklif etmedim. Kendimi maddi-manevi hazır hissettiğimde evlenmek istiyorum.

Genç kızların ilgisi hoşuna gidiyor mu?

Sosyal medyadan mümkün oldukça cevap veriyorum. Rahatsız olmadığım gibi hayranlarımdan çok besleniyorum. Bazen üst üste selfie çekimleri zorluyor.

En son neyi takıntı haline getirdin?

Saçımla oynanmasını sevmem. Sette bile saçımı kendim yaparım.

Neye asla “hayır” diyemezsin?

Annemin yemeklerine veya isteklerine... Annem çok anlayışlıdır. Pamuk gibidir

‘Esmerleri beğeniyorum’

Fanların merak ediyordur. Şu an sevgilin var mı?

Yok.

İnansam mı acaba?

Aşkolsun, ben sana ne zaman yalan söyledim Elçin (kahkahalar)?

Aşkı nasıl tanımlarsın?

Sevdiğim kişinin gözlerine baktığımda huzur buluyorsam o benim için aşktır. Olur olmadık aklımdan geçiyorsa, özlüyorsam veya sohbet ederken keyif alıyorsam o kişi benim için farklıdır. Kalbimde aşkın heyecanını yaşamalıyım.

Nasıl kızları beğeniyorsun?

Esmerleri... Zor bir mesleğim var ama işime saygı duymalı. Saygı da karşılıklı olmalı.

Haberin Devamı