Gündem Son çare: Kırmızı boya

Son çare: Kırmızı boya

Paylaş
Son çare: Kırmızı boya

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü yaz aylarında yangın havuzlarında boğulmaları önlemek için ilginç bir yola başvurdu

Denizli'de Orman Bölge Müdürlüğü yaz aylarında yangın havuzlarında yaşanan boğulma olaylarını önlemek için ilginç bir yola başvurdu. Orman yangını sırasında helikopterlerin su aldığı yangın havuzlarına insanların girmesini her türlü önleme rağmen engelleyemeyen Orman Bölge Müdürlüğü, bu kez çözümü havuzlara kırmızı boya dökmekte buldu.

Haberin Devamı

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, orman yangınlarında helikopterin kolay su alabilmesi için orman içlerine yapılan yangın havuzlarına insanların girmesini ve boğulmaları engellemek için kırmızı boya döküldüğünü söyledi. Tehlikeyi çağrıştırdığı için kırmızının seçildiğini belirten Oklu, “Yangın havuzlarına girmek yasak olduğu halde geçen yıl sekiz kişi boğuldu. Aldığımız önlemler yeterli olmadı. Biz de son çare olarak havuzlara kırmızı boya döktük. Boyalı su doğal hayata ve hayvanlara zarar vermiyor” dedi.

Orman Bölge Müdürlüğü yangın havuzları yapımına 2005 yılında başladı. Denizli'de 4 yılda 217 yangın havuzu yapıldı. 2010 yılı sonuna kadar belirlenen bölgelere 83 yangın havuzu daha yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)