Gündem Son Dakika...AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa Komisyonu’nun raporuyla ilgili açıklama

Son Dakika...AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa Komisyonu’nun raporuyla ilgili açıklama

Paylaş
Son Dakika...AB Bakanı Ömer Çelik'ten Avrupa Komisyonu’nun raporuyla ilgili açıklama

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin İlerleme Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, "Belli bir pazarlığın ürünü olarak ortaya çıkmış bir rapor" ifadelerini kullandı.

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’nin İlerleme Raporu’na ilişkin açıklama yaptı. .

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları...

"Biz eleştiriden korkmuyoruz, ancak objektif dille yazılmış bir eleştiri görmüyoruz"

"Rapor yakınlaşmayı teşvik etmekten uzaktır. Avrupa Birliği'nin müzakere yapılmasından uzaktır."

"Göç anlaşmasından, sığınmacıya mali yardım var, Suriye'ye maddi yardım var. 18 Mart anlaşmasına bağlı kalmamak demektir. Yakın zamanda gerekirse Komisyon'a mektup yazmayı da düşünüyorum. Türkiye'ye adil bir yaklaşım gösterilmedi. Bu son raporda aynı mantığı sürdürüyor. Bütün fasılları 6 ay içinde kapatacak kapasiteye sahibiz.

Her zaman olduğu gibi, Türkiye'nin stratejik bir ortak olduğunun altı çiziliyor. Türkiye'ye hakkaniyetli bir yaklaşımda bulunulmadı."


"KIBRIS KONUSUNDA İLKESİZLİK DEVAM EDİYOR"


"Kıbrıs konusunda ise ilkesizlik devam ediyor. Koskoca AB, Güney Kıbrıs'ın esiri olmuş durumdadır. Mahalle dayanışması dediğim, AB'nin kendi değerleriyle çelişen bir tutumdur. Güney Kıbrıs'ın bu itibarsızlaştırma politikasına karşı esas Fransa karşı durmalıdır. Güney Kıbrıs'ın tek başına doğalgaz çıkarma hakkı olamaz.

Yunanistan Savunma Bakanı'nın zarar verici kışkırtıcı davranışları oluyor. Bu şahsı kınamaları gerekiyor. Aklının ermediği konularda provakasyonlarda bulunuyor. Burada iki hal, iki kurucu devlet var. "


"AB DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞMA SÖZÜ SİYASİ"


"Türkiye’nin aday olma konusu bir tarafa bırakılamaz. Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok. Türkiye’yi evrensel değerlerden uzaklaşmakla itham ediyor. AB değerlerinden uzaklaşma sözü siyasi bir yaklaşımdır"


"FETÖ TAM OLARAK ANLAŞILMADI"


"Belli bir pazarlığın ürünü olarak ortaya çıkmış bir rapor. FETÖ’nün saldırısını sizin ülkelerinize uyarlıyorum, siz hangi tedbirleri alırdınız? Emin olun Türkiye’nin aldığı tedbirlerin on kat fazla tedbir alırdınız. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili eleştirilerin hiçbirini ciddiye almıyorum"

"FETÖ'den masum bir Gülen hareketi diye bahsedilmesiyle tam olarak anlaşıldığını görmüyoruz, kınıyoruz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu terör tehdidini anlamaktan uzaklar. "

"PKK’nin bir terör örgütü olduğunun altını çizilmesini olumlu karşılıyoruz ancak uygulama aşamasında sessiz kalınmasını kınıyoruz."

SORU-CEVAP

(OHAL'e gerek var mı?) Tehdidin devam ettiği görülmektedir. TSK'nın komutanlarından birisinin yakın korumalarının içinde kripto FETÖ'cü çıkmıştır. Bu da tehdidin devam ettiğini gösterir. Kaldı ki biz yasal bir iş yapıyoruz. OHAL ile demokrasiyi ortadan kaldırmıyoruz.