Dünya Son dakika... Trump: Suriye'de DEAŞ'ı yendik, orada kalmak için tek sebebimiz oydu!

Son dakika... Trump: Suriye'de DEAŞ'ı yendik, orada kalmak için tek sebebimiz oydu!

Paylaş
Son dakika... Trump: Suriye'de DEAŞ'ı yendik, orada kalmak için tek sebebimiz oydu!

İç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'nin kuzeyinde çok sayıda askeri ve üssü bulunan Pentagon, bu ülkeden tamamen ve hızlı bir şekilde çekilmeyi planlıyor. Dünyada basınında 'son dakika' olarak verilen habere göre, karar Başkan Donald Trump tarafından alındı. ABD Başkanı Trump, "Suriye'de DEAŞ'ı yendik. Benim başkanlık dönemimde orada kalmak için tek sebebimiz oydu" dedi.

Reuters, CNN ve Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre, ABD Suriye'den tamamen çekilmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili tweet atan ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de DEAŞ'ı yendik. Benim başkanlık dönemimde orada kalmak için tek sebebimiz oydu" dedi.

Haberini ABD'li yetkililere dayandıran Reuters, Suriye'nin terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmek üzere olduğuna dikkat çekti.

Bu yeni gelişmenin, ABD'li yetkililerin önceki açıklamalardan farklı olarak, bütün Amerikan askerlerinin bir anda çekilebileceğini gösterdiği de ifade edildi.

CNN de yaklaşık 2 bin Amerikan askerinin tamamen, hızlı bir şekilde çekilme kararının ABD Başkanı Donald Trump tarafından alındığını duyurdu.

Aynı haberi kendi kaynaklarına dayandıran Wall Street Journal gazetesi de, bu adımın Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki görüşmesinden sonra atıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Haberde, bu adımın, ABD'nin Orta Doğu stratejisini karışıklığa sürükleyeceği ve DEAŞ ile mücadelesiyle ilgili şüphe uyandıracağı değerlendirmesi yapıldı.

ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor.