Gündem Son dakika: AK Parti'de adaylık süreci bugün başlıyor (AK Parti belediye başkanlığı adaylık şartları)

Son dakika: AK Parti'de adaylık süreci bugün başlıyor (AK Parti belediye başkanlığı adaylık şartları)

Paylaş
Son dakika: AK Parti'de adaylık süreci bugün başlıyor (AK Parti belediye başkanlığı adaylık şartları)

AK Parti’de, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde belediye başkan adayı olmak isteyenler için başvuru süreci başlıyor

31 Mart yerel seçimlerine aylar kala AK Parti adaylık başvuru sürecini başlatıyor. AK Parti'den açıklanan adaylık şartlarında dikkat çeken detaylar da bulunuyor. Bugün başlayacak yerel seçim başvuruları AK Parti'nin internet sitesinden yapılacak. Başvuru şartları arasında 'mevcut başkanlar başvuruda bulunamayacaktır' denildi.

Haberin Devamı

İşte AK Parti'nin açıkladığı adaylık şartları ve başvuru için gerekenler:

Müracaat Şekli:

^ Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin de sisteme aktarılması suretiyle yapılacaktır. Kişiler hiç teşkilata gelmeden de internet üzerinden "Ön Başvuru"da bulunabilecek ancak Başvuru işlemini kesinleştirmek için (Kesin Başvuru) ilgili teşkilat birimine uğrayarak sistemden çıkarılan başvuru formunu bizzat imzalamaları gerekecektir.

^ Başvuruya eklenecek olan; Sabıka Kaydı, Eğitim Durumunu Gösterir Belge ve Askerlik Durum Belgesini E-Devletten de alabileceklerdir.

^ Büyükşehir ve il belediye başkan adaylıkları için başvuru aidatı II Başkanlığı hesabına; ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları ve meclis üyelikleri için başvuru aidatı ilçe başkanlıklarının hesabına yatırılacaktır.

Haberin Devamı

^ Kadın ve genç (18-25) adaylarımızdan, engelli adaylarımızdan % oranında başvuru aidatı alınacaktır.

Not: Mevcut belediye başkanlarımız başvuruda bulunmayacaktır.

Not 2: Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve teşkilat mensupları için YSK'nın son tarih l Aralık 2018'dir. Ancak bize müracaat etmek isteyenler istifalarını vermek durumundadır.

TEŞKİLAT TEMAYÜL YOKLAMASI KASIM AYINDA

Kasım ayı içinde, müracaatların alınmasından sonraki bir tarihte yapılacaktır. Burada da e-temayül sistemi şeklinde yeni bir usul uygulanacaktır. Tüm Türkiye'de bir günde, 10:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Saat 16:00'da Temayül Yoklaması sonlandırılır sonlandırılmaz sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne düşecektir. Kağıt ve malzeme israfı bitecektir. Mesela bir temayül için yaklaşık 3 ton kağıt (Yaklaşık 100 bin TL) tasarruf edilmiş olacak. Ayrıca torba, iplik, mum vs. gibi malzemelere de ihtiyaç kalmayacaktır.