Gündem Son Dakika...AK Partili Mahir Ünal'dan CHP'li Özgür Özel'e: Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

Son Dakika...AK Partili Mahir Ünal'dan CHP'li Özgür Özel'e: Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

Paylaş
Son Dakika...AK Partili Mahir Ünal'dan CHP'li Özgür Özel'e: Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK sonrası açıklama yaptı. Ünal, dün Meclis'te CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi, "Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanınan parmak sallama yeri değildir. Herkese o parmağa sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Böyle bir terbiyesizlik, hadsizlik edepsizlik olamaz. Bunu asla kabul etmeyiz" dedi.

İşte Ünal'ın açıklamalarından satır başları...

Grup Başkanvekilliği soytarılık yapma yeri değildir. Seçilmiş Cumhurbaşkanınan parmak sallama yeri değildir. (CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e) Herkese o parmağa sahip çıkmasını öneriyoruz. O parmağın arkasındaki irade o parmağın sahibine ait değildir. Kime yaslanarak o parmağı salladıklarını biliyoruz. Böyle bir terbiyesizlik, hadsizlik edepsizlik olamaz. Bunu asla kabul etmeyiz.


"KASETLE GELMİŞ KAYIKÇI PROFİL"


Kasetle gelmiş kayıkçı bir profille karşı karşıyayız. Bugün Firavun diye bizi nitelendiriyor. Kendisinden Musa olmaz Firavun da olmaz. Firavun da bir şahsiyettir. Olsa olsa Musa'nın kavmine ihanet eden Samira olur. Biz kavmimize hiç bir zaman ihanet etmedik. Bunların bizimle ilgili konuşmaya başladıklarında kendilerinin farkında olmaları gerekiyor.


"YALANLARI TEKRAR ETMEKTEN VAZGEÇMİYOR"


Bugün fazilerden bahsetti Kılıçdaroğlu. Ben ona şunu hatırlatacağım. Aynı yalanları tekrar etmekten vazgeçmiyor. Biz iktidara geldiğimizde toplanan her 100 liranın 86 lirası fazie gidiyordu şimdi 12 lirası gidiyor.Bugüne kadar yaptığı işlere baktığımızda kendisine bizim bir değerlendirme yapacağımız husus olmuş mudur diye düşünüyorum, yok.


"KASETLE GELEN 15 TEMMUZ KAÇKINI"


Kasetle gelen 15 Temmuz kaçkını her seçimde yenilgiye uğratılmış hiç bir kişisel başarı hikayesi olmayan birisinin kayığından bahsediyoruz. Birileri bu kayığa binmek istiyorsa hayırlı olsun diyoruz. Kuvayi Milliyeci olmaktan bahsediyor. Onların iradesinin acaba gramı sende var mı? Senin ne CHP ile ne Mustafa Kemak Atatürk'le uzaktan yakından ilgin kalmamıştır.


"ADAYLIK BAŞVURULARINI BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLATIYORUZ"


2 Mayıs Çarşamba günü temayül sonuçlarının tasnifini gerçekleştirceğiz. Bugün itibariyle partimize adaylık başvurularını başlatıyoruz. Erkek adaylardan 6 bin lira aidat alınacak.

SORU-CEVAP

(BBP ile görüşme)
Biz daha önce hem Cumhurbaşkanımız tarafıdan defalarca görüşmeler konusunda herkese kapımızın açık olduğunu ifade ettik. BBP'nin bir deklerasyonu oldu. BBP'nin Cumhur İttifakı'nı desteklediği yönünde açıklamaları oldu. Bugün Sayın Destici ile Sayın Elitaş ve benim görüşmemiz gerçekleşecek. Şu anda netleşmiş bir ittifak çerçevesi yok. MHP ile de bir ittifak çerçevesi oluşturacağız. Ama şu anda HÜDA PAR ve Demokrat Parti ile planlanmış bir görüşme söz konusu değil.

(15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesi) Güneş Motel vakası mahşeri vicdanda yara açtı. Böyle bir şey olduığunda herkes Güneş Motel'i hatırladı. İnsan kendi iradesinin seçilmiş milletvekilinin böyle bir pazarlığın içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Parasız olmadığı zaman kirli olmuyor mu? Biz burada ahlaki bir sorun gördüğümüz için sert tepki verdik. Bir panik durumu varsa erken yakalandık diyen anamuhalefetin var. Bizim her şeyimiz hazır. Biz hep sahadayız. Bizim saha ile kampanya ile kurduğumuz iletişimin sorunu yok. Biz her şeyi kamuoyu önünde yaptık. Hala gizli kapaklı işler çeviriyorlar. Bunlar bu milletin gözü önünde olmalıdır. Bizim milletten kaçıracak bir şeyimiz yok. Siz niye gizli kapaklı yapıyorsunuz? Üstelik 15 vekile 'Haydi istifa et' diyorsunuz. Dün gördük İYİ Parti'nin koltuğuna oturmadılar. Bunu söylediğimiz zaman niye kızıyorsunuz? Hem ilkeli ittifak diyeceksiniz hem kiralık işler yapacaksınız. O milletvekillerinin o gün gözyaşlarında gördünüz. Hangi tehditle gönderildilerse sessiz ve derinden ağlıyorlardı.

Cumhurbaşkanımız 6 Mayıs'ta manifestomuzu paylaşacak.

(Kampanyanın genel hatları) Biz bir çok ilde mitinglerimizi gerçekleştirdik. Bizim temel stratejimiz gönüllere girmeden sandıktan çıkamazsınız. Demokrasi milletin rızasını alma işidir. Ramazan kampanya için büyük kıymet. Gönüllere girmek, her bir adayımızın Ramazan boyunca vatandaşlarımızla hasbihal etmesi başlı başına kıymetli bir şeydir. Sloganlarımız olacak, müziklerimiz olacak, reklamlarımız olacak. Hepsi yapılacak. Öncelikli olarak Ramazan'da ki

(Abdullah Gül'ün SP'den adaylığı iddiası) Biz bununla ilgilenmiyoruz. Biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Eğer çıkarlar açık ve net bir ifade söz konusu olursa o zaman gündemimize girer. Burada görüşmeler yapılmış, yapılıyor...Bilgimiz söz konusu değil. Biz işimize bakıyoruz.

(Erdoğan-Arınç görüşecek iddiası) Böyle bir görüşme ne MKYK'mızın ne de genel başkanımıızın paylaştığı böyle bir bilgi söz konusu değil