Gündem Son Dakika...Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı belli oldu

Son Dakika...Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı belli oldu

Paylaş
Son Dakika...Almanya'nın yeni Dışişleri Bakanı belli oldu

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, kurulan yeni koalisyon hükümetinde görev almayacağını açıklamasının ardından bu koltuğa kimin geleceği merak konusuydu. Bugün ise ülkede halihazırda Adalet Bakanlığı görevini yürüten Heiko Maas'ın, Dışişleri Bakanı olarak atandığı bildirildi.

Almanya'da bir süredir Dışişleri Bakanı olarak atanacak isim konuşuluyordu.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, dün partisi SPD ile Hristiyan Birlik partilerinin kuracağı yeni koalisyon hükümetinde görevine devam etmeyeceğini açıklamıştı. Gabriel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada SPD'nin müstakbel genel başkanı Andrea Nahles ile geçici Genel Başkan Olaf Scholz'un kendisine yeni hükümette yer almayacağını bildirdiklerini belirterek, "SPD için siyasi liderlik görevlerini üstlendiğim dönem böylelikle sona eriyor… Yaklaşık 30 yıllık siyasi kariyerimde 18 yıl boyunca ülkem ve SPD için idari konumda bulunma imkanım oldu.. Bu benim için, müteşekkir olduğum büyük bir onurdu" ifadelerinde bulunmuştu.

Bugün ise hükümetten yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Heiko Maas'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildiği bildirildi. Uluslararası basında, hukukçu olan Maas'ın dış politika tecrübesinin sınırlı olduğu yorumları yapılıyordu.