Türkiye (Son Dakika) Ankara'da kaybolan Eylül'ün cesedi bulundu

Ankara'da kaybolan Eylül'ün cesedi bulundu

Paylaş
Ankara'da kaybolan Eylül'ün cesedi bulundu

Ankara Polatlı'da bir haftadır aranan 8 yaşındaki Eylül. Y.'nin cansız cesedine ulaşıldı

Yaz tatili için memleketleri Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'ne gelen Yağlıkara çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Eylül, 22 Haziran Cuma günü öğle saatlerinde arkadaşları ile birlikte oynamak için evden çıktıktan sonra kaybolmuştu.

Haberin Devamı

22 HAZİRANDAN BERİ ARANIYORDU

En son evlerinin yanındaki yolda bisiklet sürerken görülen Eylül dönmeyince ailesi, dışarı çıkarak çocuklarını aramaya başladı. Arama çalışmaları sonuç vermeyince, durum jandarmaya bildirildi. İhbar üzerine köye çok sayıda asker, AFAD ekibi ve özel bir ekip sevk edildi.

CESEDİ BULUNDU

7 gün boyunca havadan ve karadan sürdürülen çalışmaların ardından Eylül'ün cansız bedeni Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.

AİLENİN KOMŞUSU TUTUKLANDI

Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Yağlıkara ailesinin komşusu Uğur K. tutuklandı. Jandarma, Uğur K.'nin el konulan otomobilinde bulunan bir saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelendi. Eylül'ün yakınlarından alınan DNA örnekleriyle Uğur K.'nin aracının koltuğunun yıkanan bölümünde ve bulunan bir eldivendeki kan lekeleri ile saç telinin uyuştuğu saptandı.

Haberin Devamı

TUTUKLANAN UĞUR K. ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILMIŞ

Uğur K.'nin olaydan bir gün önce köyde yaşayan eşi ve çocuklarını Polatlı'ya götürdüğü belirtilirken, Eylül'ün kaybolduğu gün köylülerle yapılan arama çalışmalarına katıldığı öğrenildi.

Bunun üzerine ekipler, soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Cezaevinde bulunan Uğur K.'nin vereceği ifade sonrası, ekiplerin Eylül'ün izini süreceği belirtildi. Ekipler dün gece de Uğur K'nin evinin önünde bulunan diğer aracının üzerinde kriminal incelemede bulundu.

Uğur K.'nin gözaltına alınan annesi H.K. ve sevgilisi olduğu iddia edilen bir kişinin de sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

ANKARA VALİSİ CANLI YAYINDA AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valisi Ercan Topaca, konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Topaca, "Bir vatandaşımızın verdiği ifadeyle orada yoğunlaştık. Netice itibariyle köpeğimiz orada bir koku hissetti ve kazıldı. Cesede ulaşıldı. Olayın nasıl olduğunu, başka yardım eden var mı hala belli değil .Bir tutuklu var ve tutukluya yardım eden var mı ya da müşterek mi yaptılar onlar ilerleyen saatlerde yapılacak incelemelerle belirlenecek.Olayın net bir şekilde bu kişi tarafından işlendiğine dair kanaatimiz var. Çok acı bizim toplumumuzda olmaması gereken bir olay.Tutuklu bulunan kişinin tekrar ifadesine başvurulacak. Gören kişilerin ifadesine başvurulacak. Bu yavrumuzun gömüldüğü o olan kendisininmiş. Toprağın yumuşak olduğunu biliyor. Görenlerin de şaşırmayacağını dikkat çekmeyeceğini bildiği için oraya gömmüş." dedi.

Haberin Devamı

PEDOFİLİ İDDİASI

NTV’nin iddiasına göre, tutuklanan Uğur Koçyiğit’in telefonundaki görüntülerde, şüphelinin pedofil olabileceğine dair güçlü kanıtlar bulundu. Öte yandan Polatlı’da Eylül’ün evli Koçyiğit’i sevgilisiyle birlikte gördüğü iddia edilmişti.