Gündem Son dakika! Antalya'da fırtına can aldı

Son dakika! Antalya'da fırtına can aldı

Paylaş
Son dakika! Antalya'da fırtına can aldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşındaki Berivan hayatını kaybetti. Denizde oluşan hortumda ise otomobil, dereye uçtu ve araçtaki Buse Acar'ın bulunması için çalışma başlatıldı. Antalya Valisi yaptığı açıklamada hortumda 11 kişinin yaralandığını ve 2'sinin durumun ise ağır olduğunu açıkladı

Antalya'da dün akşam başlayan sağanak ile fırtına, kent merkezinde ve ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde saatteki hızı 100,5 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu, çok sayıda tabela uçtu, küçük ağaçlar ve direkler devrildi.

Haberin Devamı

13 YAŞINDAKİ BERİVAN CAN VERDİ

Bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Kumluca ve Finike ilçelerindeki hortum ise bölgedeki yerleşim yerleri ile tarım ve sera alanlarına zarar verdi. Kumluca'da Berivan Karakeçi (13), rüzgarın çatıdan uçurduğu sac parçasının başına çarpması sonucu yaşamını yitirdi, Finike'de ise 5 kişi yaralandı. Fırtına, Kemer, Kaş ve Korkuteli ilçelerinde de etkili oldu. Phaselis bölgesinde denizde oluşan hortumda otomobil, dereye uçtu. Araçtaki Buse Acar'ın bulunması için çalışma başlatıldı.

ANTALYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Antalya'yı vuran hortumun ardından Vali Münir Karaloğlu, "Finike'de 13 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. 20 yaşında bir üniversite öğrencisi ise kayıp. Hortumda 11 kişi yaralandı, 2'sinin durumu ise ağır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Antalya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam fırtına ve yağış, kent merkezi ile ilçelerde yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Konyaaltı ile Kepez ilçelerindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Konyaaltı Sahili Akdeniz Bulvarı'na ise dev dalgalar ulaştı. Fırtına nedeniyle dev dalgalar, dalgakıranları döverken turistler de dikkatle izledi. Sahil kenarında bulunan işletmelerin şemsiye ve masaları fırtınada yola savruldu. İlçede Çakırlar Mahallesi ile Hurma Mahallesi'ni birbirine bağlayan köprü, su seviyesi artınca yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Konyaaltı'na bağlı Altınkum Mahallesi'ndeki kreşin ise fırtına nedeniyle çatısı uçtu.

RÜZGARIN HIZI 100,5 KİLOMETREYE ULAŞTI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre kent merkezinde rüzgârın saatteki hızı 100,5 kilometreye kadar ulaştı. Son 24 saatte Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'nde metrekareye 240 kilogram, Döşemealtı ilçesi Dağbeli mevkisine ise 146 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede yağış ve fırtınanın saat 22.00'ye kadar süreceğini, vatandaşlara mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmamaları uyarısı yaptı.

Antalya'daki hortumdan ilk görüntüler:

Haberin Devamı

Bölgeye Kumluca Belediyesi, itfaiye, 112 ve elektrik dağıtım şirketi ekipleri yönlendirildi.

FİNİKE'DE DE ETKİLİ OLDU

Finike ilçesinde de yaklaşık 15 dakikalık dolu yağışının ardından hortum oluştu. Sahilkent Mahallesi'nden denizde başlayan hortum, karada bir süre ilerledikten sonra kayboldu. Hortumun bölgedeki tarım alanlarında ve yerleşim yerlerinde zarara yol açtığı kaydedildi.

'DÜN İKİ UYARI YAYINLAMIŞTIK'

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Davut Öztürk ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Biz dün iki uyarı yayınlamıştık. Bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli fırtınanın 100 km üzerinde fırtınanın oluşacağını aynı zamanda Kaş, Kumluca Finike civarında çok şiddetli yağışların düşeceğini tahmin etmiştik.

Bölge üzerinde derin bir alçak merkezinin, nemli bir havanın ve gök gürültülü sağanak yağışı olması gerekli, biz bunları dünkü uyarımızda belirtmiştik. Bugün de radarlarla tespit ederek vatandaşlarımıza gerekli bilgileri vermiştik. Bugün Finike ve Kumluca'da saat 14.00 itibarıyla fırtına hadisesi gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

HORTUM RİSKİ DEVAM EDİYOR MU?

Antalya merkez ve batısında rüzgâr artık 30-40 km'ye kadar düştü. Şu anda Serik ve doğuya doğru meteorolojik kütle hareket ediyor. Batıdaki kadar kuvvetli rüzgâr ve yağışla ilgili değil. Bu gece itibarıyla ilimizi terk etmesini beklemekteyiz.