Spor Son dakika: Avustralya Açık'ta Novak Djokovic şampiyon oldu

Son dakika: Avustralya Açık'ta Novak Djokovic şampiyon oldu

Paylaş
Son dakika: Avustralya Açık'ta Novak Djokovic şampiyon oldu

Avustralya Açık 2019'da tek erkekler şampiyonu, finalde dünya 2 numarası Rafael Nadal'ı 6-3, 6-2 ve 6-3'lük setlerle yenen 1 numara Novak Djokovic oldu. Djokovic, bu sonuçla kariyerinin 15. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşırken Avustralya Açık'taki 7. zaferini elde ederek tarihe geçti.

Avustralya Açık 2019'un tek erkekler şampiyonu, finalde dünya 2 numarası Rafael Nadal'ı 6-3, 6-2 ve 6-3'lük setlerle yenen 1 numara Novak Djokovic oldu.

Haberin Devamı

Mücadeleye muhteşem bir başlangıç yapan Djokovic, ilk 3 oyunu sadece 1 puan kaybederek hanesine yazdırdı. Sırp tenisçi, yakaladığı servis kırma avantajını sonuna dek koruyarak açılış setini de 6-3'lük skorla hanesine yazdırdı.

Karşılıklı kazanılan servis oyunlarıyla başlayan ikinci sette de direksiyona geçmeyi başaran dünya 1 numarası, 2-1 geriye düştükten sonra oynanan 5 oyunun tamamını aldı ve 6-2'lik set sonrası kupanın bir ucundan tuttu.

Baştan sona üstün oynadığı mücadelenin üçüncü setinde Novak, rakibinin servisini iki kez daha kırdı ve Rod Laver Arena'daki dev finalde 6-3'lük üçüncü set sonrası mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Bu sonuçla kariyerinin 15. Grand Slam kupasını kucaklayan Djokovic, Avustralya Açık'ta çıktığı 7. finalden de zaferle ayrılarak Roger Federer ve Roy Emerson'ı geride bıraktı ve turnuvayı en çok kazanan isim olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Melbourne Park'ın ev sahipliğindeki turnuvada ilk ve tek zaferini 2009 yılında elde eden Nadal ise sezonun ilk majör turnuvasını 4. kez finalde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. İspanyol tenisçi, aktif tenis kariyerinde ilk kez bir Grand Slam finalini set alamadan ve rakibinin servis dahi kıramadan yitirdi.

İkili arasındaki 53. maçtan gülerek ayrılan Novak, ezeli rekabetteki üstünlüğünü de 28-25'e taşıdı.