Magazin Son dakika: Aytaç Arman için Adana'da tören düzenlendi

Son dakika: Aytaç Arman için Adana'da tören düzenlendi

Paylaş
Son dakika: Aytaç Arman için Adana'da tören düzenlendi

İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Aytaç Arman (70) için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi önündeki törene, Aytaç Arman'ın eşi Radife Baltaoğlu ve oğlu Erdem İnce ile yakınları; Menderes Samancılar, Nur Sürer, Uğur Çavuşoğlu, Yüksel Arıcı'nın yanı sıra çok sayıda sanatçı, Adana milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, CHP Adana İl Başkanı Şahin Yeter, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Aytaç Arman’ın eski eşi Radife Baltaoğlu, oğlu Erdem İnce ve sanatçı arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Bu sırada Aytaç Arman'ın kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Arman'ın eşi Radife Baltaoğlu ve oğlu Erdem İnce de el ele tutuşarak birbirlerini teselli etti. Arman'ın arkadaşları, tabutuna ve fotoğrafına sarılarak ağladı.

Törende konuşan oyuncu Menderes Samancılar, Aytaç Arman'ın hiçbir zaman sevenlerinden ayrılmak istemediğine değinerek, ''Söyleyecek çok şey var ama hepimizin başı sağ olsun'' dedi.

Oyuncu Nur Sürer ise Aytaç Arman'la birlikte Adana'daki film festivallerine çok geldiklerini hatırlatarak, ''Ama en kıymetlimiz, Aytaç'ımızı böyle getireceğimizi gerçekten bilemedik'' diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Arman'ın Türk sanatının önemli bir değeri olduğuna vurgu yaparak, ''Adanamız'ın ayrılmaz bir parçasıydı. 'Aytaç ağabey’'dediğim değerli bir dostumdu. Sağlık şartlarından dolayı 2 film festivalimize katılamadı ama gönlü hep Adana'daydı. Adana halkı onun adını muhakkak ki yaşatacaktır'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanatçı Rıza Akın, tören boyunca Arman'ın fotoğrafı önünde diz çöktü.

Arman'ın oğlu Erdem İnce ise ''Benim babam, tüm hayatında bir yer tutmuş veya onu seven herkesin onun öğretilerine ve onun hayat tarzına ve onun sevgisine layık bir şekilde onu anladığı sürece benim babam hâlâ yaşıyor'' dedi.

Törene katılan oyuncu Uğur Çavuşoğlu gözyaşı döktü.

Konuşmaların ardından dua okunduktan sonra Aytaç Arman'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA