Türkiye (Son Dakika) Son dakika... Bakan Varank müjdeyi verdi! Tonlarca altın rezervi bulundu

Son dakika... Bakan Varank müjdeyi verdi! Tonlarca altın rezervi bulundu

Paylaş
Son dakika... Bakan Varank müjdeyi verdi! Tonlarca altın rezervi bulundu

Gelen bir son dakika haberine göre: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, 'Mollakara'da piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın rezervi tespit edildi' dedi.

Bakan Varank, Ağrı Mollakara'da Koza Altın tarafından piyasa değeri 1.2 milyar dolar olan 20 ton altın, 2.8 milyon dolar olan 3.5 ton gümüş rezervi tespit edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koza Altın İşletmeleri Ağrı Mollakara Tesisi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Ağrı'nın bulunduğu diyarın Türkiye'nin Asya'ya açılan kapısı olduğunu kaydederek, bunun bilinciyle, ülkenin her köşesini olduğu gibi bu kadim toprakları da üretim ve istihdamın dinamosu olacak projelerle buluşturduklarını söyledi.

Bugün temeli atılan tesisin hem Ağrı hem de ülke ekonomisi için öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Varank, tesisin yaklaşık 160 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacağını, Ağrı'nın kalkınmasını ve gelişmesini hızlandıracağını, altın üretimi konusunda Türkiye'nin gücüne güç katacağını vurguladı.