Gündem Son dakika! Bedelli askerlik yeri sorgulama... Ne zaman askere gidilecek?

Son dakika! Bedelli askerlik yeri sorgulama... Ne zaman askere gidilecek?

Paylaş
Son dakika! Bedelli askerlik yeri sorgulama... Ne zaman askere gidilecek?

Bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinden açıklandı. Temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.Bedelli askerlik yerlerini sorgulamak için aşağıdaki linke tıklayınız

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Yükümlülerin durumlarına ait bilgileri, askerlik şubelerinden de öğrenebilecekleri vurgulanan açıklamada, temel eğitime sevk edilecek yükümlülerden yoklaması olmayanların yoklamalarını sevkleri öncesinde yapması gerektiği, yoklamasını yaptırmış olsalar bile rahatsızlığını beyan eden yükümlülerin muayene için tekrar askerlik şubelerine müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu’nun 47’nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi. Bedelli askerlik yerlerini sorgulamak için aşağıdaki linke tıklayınız.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Devlet üzerinde bulunan ilgili link üzerinden sınıflandırma sonuçlarını öğrenebilecek olan adaylar hangi celp döneminde gideceklerini bu hafta sorgulayabilecek. e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “ASAL bedelli sınıflandırma sonuç sorgulama” yazan kişiler Milli Savunma Bakanlığı’na ait bu hizmeti kullandıkları takdirde celp dönemlerini ve gidecekleri yeri öğrenebilecek.

BAKAN AKAR'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bakan Hulusi Akar, geçen hafta yaptığı açıklamada bedelli askerlik eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını belirtmişti. Akar önceki gün yaptığı açıklamada ise "Gençlerimizin bedelli askerlik kapsamındaki eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celpte icra edilecek." dedi.