Gündem Son dakika: Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Son dakika: Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Paylaş
Son dakika: Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuştu. Bakan Albayrak, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle çok hızlı refleksler vererek spekülatif atakların birçoğunu bertaraf ettik, püskürttük" dedi

İşte Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Bankacılık ve finans sektörü, kamu, reel sektör kısaca hepsi önemli bir ivme ortaya koydu. Yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Türkiye dünyanın en güçlü üreten ekonomisi olma yolunda adım atacaktır.

"BÜYÜK OPERASYONU İKİ AYDA PÜSKÜRTTÜK"

(Dövizdeki dalgalanma) Büyük operasyonu iki ayda püskürttük. Ekonomi yönetimi olarak sürece çok ciddi bir refleks gösterdik. Ekonomiyi hedef alan bu ataklara karşı ciddi tecrübe kazandık.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Ekonomide yüzde 10 kampanyası ile kasım ve aralık aylarında çok daha güçlü bir netice ile karşı karşıya olacağız. Enflasyonla mücadele için bir dizi ÖTV ve KDV indirimleri adımları atıyoruz. Enflasyonda kasım ve aralık aylarında çok daha güçlü neticeler alacağız.

Haberin Devamı

"CARİ DENGE SÜRPRİZE GEBE"

Gıda enflasyonuna karşı adımlar atmaya devam edeceğiz. Yıl sonunda cari denge çok daha sürprize gebe, detayını vermeyeyim.