Gündem Son Dakika...Beyaz Saray'dan flaş açıklama!

Son Dakika...Beyaz Saray'dan flaş açıklama!

Paylaş
Son Dakika...Beyaz Saray'dan flaş açıklama!

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta sonu yapılacak Latin Amerika zirvesine katılmayacağı, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirmek üzere ABD’de olacağı belirtildi. Öte yandan ABD'nin Suriye Tasarısı'nın BM Güvenlik Konseyi'nde 22.00'da oylanacağı açıklandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın önceden planlanmış Latin Amerika ziyaretine gitmeyip, Suriye ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere başkent Washington'da kalacağını bildirdi. Öte yandan ABD'nin Suriye Tasarısı'nın BM Güvenlik Konseyi'nde 22.00'da oylanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sanders, Latin Amerika'ya Trump'ın yerine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in gideceğini belirtti.


ZİYARETLERİ BAŞKAN YARDIMCISI YAPACAK


Açıklamada, "Başkan Trump, Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak 8. Amerikalar Zirvesi'ne katılmayacak ve ardından Kolombiya'nın başkenti Bogota'ya gitmeyecektir. Başkan'ın talebi doğrultusunda bu ziyaretleri Başkan Yardımcısı yapacaktır. Başkan, ABD'nin Suriye'ye vereceği karşılığı değerlendirmek ve dünya genelindeki gelişmeleri gözlemek üzere ABD'de kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

Önceki hafta Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın ABD Başkanı olarak ilk Latin Amerika ziyaretinde Peru ve Kolombiya'ya gideceği bildirilmişti. Trump'ın, Peru'nun başkenti Lima'da 13-14 Nisan'da yapılacak "Amerikalar Zirvesi'ne" katılacağı ve Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski ile görüşeceği, ardından Kolombiya'ya geçerek Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile bir araya geleceği ifade edilmişti.

NE OLMUŞTU?


Suriye’de Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da cihatçıların elindeki son kent olan Duma’da Suriye rejimi ve destekçilerinin sivillere karşı kimyasal silah kullanarak katliam yaptıkları iddiasının ardından gerilim tırmanmıştı.



ABD Başkanı Trump’ın Suriye Devlet Başkanı Esad için 'hayvan' ifadesini kullanmış bedelimi ödeteceklerini söylemişti. Bu olayın ardından da Humus’ta bulunan Tayfur Hava Üssüne füze saldırısı gerçekleştirilmişti. Lübnan Hizbullah'ının televizyonu El Manar saldırıyı 'İsrail saldırganlığı' olarak nitelemişti.

İsrail hükümeti askeri üsse yönelik füze saldırısıyla ilgili açıklama yapmazken, El Mayadin televizyonu, füze saldırısı sırasında üssün üzerinde İsrail'e ait bir gözlem uçağının seyir halinde olduğunu öne sürmüştü.