Gündem Son dakika... Beykoz canisi hakkında karar belli oldu

Son dakika... Beykoz canisi hakkında karar belli oldu

Paylaş
Son dakika... Beykoz canisi hakkında karar belli oldu

Beykoz'da park yeri nedeniyle tartışma yaşadığı kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık, 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Beykoz'da park yeri yüzünden tartıştığı Hüseyin Aktürk'ü bıçakla yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu, "Haksız tahrik altında silahla kasten yaralama" suçundan 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Ali Sadıkoğlu ve avukatı katıldı.

YÜZÜNDE SABİT İZ OLUŞTU

Beykoz Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden gelen raporda, müşteki Hüseyin Aktürk'ün yüzünde sabit iz oluştuğu belirtildi. Sanık, pazar günü ağabeyinin ameliyat olacağını belirterek orada olmak istediğini söyledi. Mahkeme, sanığı, "Kasten yaralama" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Eylemini silahla işleyen sanığın, bu eylemi sonucunda müştekinin yüzünde sabit ize neden olduğunu gerekçe gösteren mahkeme, bu cezayı 6 yıl 18 aya çıkardı. Sanık lehine haksız tahrik indirimi uygulayan mahkeme, sonuçta sanığı 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, sanığın yurt dışına çıkış yasağının sürdürülmesine hükmetti.

Haberin Devamı

DAVANIN SÜRECİ

Mehmet Ali Sadıkoğlu, 2 Mayıs 2018 tarihinde park yeri yüzünden tartıştığı Hüseyin Aktürk'ü bıçaklayarak yaraladı. 18 Mayıs 2018 tarihinde yakalanan Sadıkoğlu, 19 Mayıs 2018 tarihinde soruşturmayı yürüten Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Sadıkoğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Sadıkoğlu hakkında 26 Haziran 2018 tarihinde Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Silahla kasten yaralama" ve "Silahla tehdit" suçlarından dava açıldı. Mağdur, 5 Temmuz 2018 tarihinde mahkemeye sunduğu dilekçe ile şikayetinden vazgeçti. Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi, suç vasfının değişebileceğini gerekçe göstererek dosyası Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi, mahkeme de suçun, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamına girmediğini gerekçe göstererek sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, aynı gerekçeyle dosyayı Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri yollamıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Beykoz'da gözü dönmüş değnekçi, para vermek istemeyen vatandaşın arabasının camını kırarak tehdit etti. Önce yumruk ve tekmeyle saldırdı sonrasında eline aldığı bıçakla araç sahibini ayağından defalarca bıçakladı.

BIÇAKLA SALDIRDI

Haberin Devamı

Bacağından bıçaklanan sürücü kaçarak bir döviz bürosuna sığındı. Ancak değnekçi peşini bırakmadı. Saldırı döviz bürosu içinde de dakikalarca sürdü. Çevredekileri araya girmek istese de başarılı olamadı. Bu sırada saldırıya uğrayan kişinin karısı da olay yerine geldi.

EŞİNİ KANLAR İÇİNDE GÖRDÜ

Yakındaki bir iş yerinde çalıştığı belirtilen kadın, eşini kanlar içinde görünce şoka girdi. Saldırgan çevredekileri de bıçakla tehdit etti. Yoldan geçen bir kadın uzun süre saldırganı ikna etmeye çalıştı. Saldırgan uzaklaştıktan sonra da o kadın yaralının yardımına koştu.

İLK CELSEDE TAHLİYE

Yaşanan olayın ardından kaçan saldırganı yakalayabilmek için polis geniş çaplı operasyon başlattı. Yakalanan saldırgan Mehmet Ali Sadıkoğlu, "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 9 yıl 6 aya kadar yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliye edildi. Tahliye kararına Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yargılanmasına devam edilen sanık 5 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.