Dünya Son dakika... California'da silahlı saldırı: 12 kişi yaşamını yitirdi

Son dakika... California'da silahlı saldırı: 12 kişi yaşamını yitirdi

Paylaş
Son dakika... California'da silahlı saldırı: 12 kişi yaşamını yitirdi

ABD'nin California eyaletindeki Thousand Oaks şehrinde bulunan kalabalık bir barda silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 12 kişinin öldüğü, 10 ila 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırgan da öldürüldü

Los Angeles'ın 60 kilometre batısındaki Thousand Oaks şehrinde bulunan "Borderline Bar & Grill" adlı barda silahlı saldırı meydana geldi. Görgü tanıkları, saldırgan ya da saldırganların kalabalığa ateş açtıktan sonra mekana sis bombaları atıldığını söyledi. Polis yetkililerinin Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamaya göre en az 30 el ateş edildi.

Haberin Devamı

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Polis yetkilileri, aralarında ihbara cevap veren bir polis memurunun da olduğu 12 kişinin öldüğü açıklandı. Barda üniversite partisi olduğu ve yaralıların büyük bölümünün üniversite öğrencileri olduğu bilgisi gelmişti. Saldırıda 10 ila 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırı anında bardaki müşterilerin masaların altına gizlendiği, korkulu anlar yaşandığı öğrenildi.

SALDIRGAN DA ÖLDÜ

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, saldırganın 20'li yaşlarda sakallı ve siyah giyimli bir erkek olduğu ve etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Trump, kanlı saldırı ile ilgili ilk açıklamaya Twitter hesabı üzerinden yaptı. Trump, saldırı hakkında bilgilendirildiğini, FBI'ın olay yerinde olduğunu, 13 kişinin yaşamını yitirdiğini ve saldırgan ve bir polisin de hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı