Gündem Son dakika: Çanakkale'de bir deprem daha!

Son dakika: Çanakkale'de bir deprem daha!

Paylaş
Son dakika: Çanakkale'de bir deprem daha!

Çanakkale’de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı; İzmir, İstanbul ve Bursa'da da hissedildi. Bugün saat 13.58'de Çanakkale bir kez daha 5.3 büyüklüğündeki depremle sallandı

SON DAKİKA: AFAD açıkladı! Çanakkale saat 13.58'de 5.3 büyüklüğünde bir depremle daha sallandı. Bu depremin ardından Çanakkale 14:03'te ve 14:45'te 4.5 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Çanakkale'de 1 saat içerisinde 4.5 ve üzeri üç deprem meydana geldi.

Çanakkale bu sabah 06.51'de de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,3 büyüklüğündeki deprem saat 06.51'de kaydedillmişti.

Sarsıntının 9,25 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Çanakkale başta olmak üzere İzmir, Bursa ve İstanbul'da da hissedilen deprem kısa süreli paniğe sebep oldu. Çanakkale'de Afad ve Umke ekipler araştırma başlattılar.

Çanakkale'den gelen son görüntüler


ÇANAKKALE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA


Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Ayvacık’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor." dedi.

Orhan Tavlı, ekiplerin yaptığı ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Bölgede incelemelerin sürdüğünü aktaran Vali Tavlı, "Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Ayvacık kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz depremin merkez üssü olan Ayvacık ilçemizde kontrol çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin bu şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun." diye konuştu.






Çanakkale'de deprem sonrası yıkılan evlerin fotoğrafları