Gündem Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin delil bulundu iddiası

Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin delil bulundu iddiası

Paylaş
Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin delil bulundu iddiası

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili son dakika gelişmeleri birbirini izliyor. Son iddia, uluslararası haber ajansı AP'den geldi: "Türk polisi, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair delile ulaştı." Bu arada konutunda arama yapılacağı açıklanan Suudi Başkonsolosu'nun da ülkesine döndüğü öğrenildi. Polis, Suudi Arabistan Konsolosu'nun konutunda arama yapıyor

Associated Press (AP) ajansı, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili olarak son dakika haberi geçti.

Haberin Devamı

AP, Türk yetkililere dayandırarak, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıt bulunduğu haberini dünyaya servis etti.

KONUTTA ARAMA BAŞLADI

Polis, Suudi Arabistan Konsolosu'nun konutunda arama yapıyor.

Türk ve Suudi ekiplerin, Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılmasına ilişkin İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda yaptığı inceleme 9 saat sürmüştü

CNN INTENATIONAL'DAN KORKUNÇ İDDİA

Akşam saatlerinde CNN International'dan ortalığı sarsan bir iddia ortaya atıldı. CNN International, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını iddia etti.

KONUTUNUN ARANACAĞI AÇIKLANAN BAŞKONSOLOS ÜLKESİNE DÖNDÜ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi'nin ülkesine döndüğü haberi geldi.

Haberin Devamı

Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili olarak Suudi Başkonsolosluk konutunda (altta) inceleme yapılmasına karar verilmişti.

DIŞİŞLERİ: BİZ GÖNDERMEDİK

Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada, 'Biz göndermedik, kendisi Türkiye'den ayrıldı' ifadesi kullanıldı.

2 EKİM'DEN BU YANA HABER ALINAMIYOR

Amerikan Washington Post gazetesinin Suudi yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim günü, evrak almak üzere girdiği İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmamıştı. Halen akıbeti bilinmeyen muhalif gazetecinin, Başkonsolosluk binasında öldürülmüş olabileceğine ilişkin haberler gündemde üst sıralarda yer almıştı.

BİNADA 9 SAAT İNCELEME YAPILMIŞTI

Türk ve Suudi yetkililer dün akşam saatlerinde girdikleri Başkonsolosluk binasında, sabah erken saatlere kadar özel tekniklerle araştırma yapmıştı. 9 saat süren incelemenin ardından, Başkonsolosluk konutunda da araştırma yapılacağı ifade edilmişti.