Dünya Son dakika! Cezayir'de uçak düştü: Ölü sayısı 257'ye yükseldi

Son dakika! Cezayir'de uçak düştü: Ölü sayısı 257'ye yükseldi

Paylaş
Son dakika! Cezayir'de uçak düştü: Ölü sayısı 257'ye yükseldi

Son dönemde artan uçak kazalarına bir yenisi daha eklendi. Cezayir'in Bufarik bölgesinde askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu, devlet televizyonunun açıklamasına göre 257 kişi hayatını kaybetti. Cezayir Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerden 247'sinin askerler ve ailelerinden oluştuğu, 10'unun da mürettebat olduğu kaydedildi.

Cezayir’in başkenti Cezayir'e yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Bufarik Hava Üssü'nden kalkan askeri nakliye uçağı havaladıktan kısa bir süre sonra düştü.

Facianın gerçekleştiği andan itibaren ölü sayısı hakkında sürekli çelişkili bilgiler geldi.



Son dakika bilgisi olarak, devlet televizoynundan yapılan açıklamada, Ölü sayısı 257 olarak açıklandı. Cezayir Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerden 247'sinin askerler ve ailelerinden oluştuğu, 10'unun da mürettebat olduğu kaydedildi.




Uçağın, ülkenin güneybatısındaki Bechar kentine gitmek üzere havalandıktan sonra düştüğü belirtildi. Bechar'ın Bufarik'e uçakla 1 saat mesafede olduğu ifade ediliyor.


SON DAKİKA BİLGİSİ: ÖLÜ SAYISI 257


Devlet radyosundan yapılan ilk açıklamalara göre, olayda 100'den fazla askerin hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. Askeri yetkililer ise, içinde 200'den fazla asker bulunduğu öne sürülen uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtiliyordu. Ancak daha sonra, uçağın 200 değil 105 asker taşıdığı ve ölü sayısının da 105 olduğu belirtilmişti. Daha sonra haberi geçen Cezayir özel televizyonu Ennahar ise, ölü sayısının 181'e çıktığını iddia etti.



Son alarak devlet televizyonu ölü sayısının 257 olduğunu duyurdu. Cezayir Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenlerden 247'sinin askerler ve ailelerinden oluştuğu, 10'unun da mürettebat olduğu kaydedildi.



Ilyushin Il-78 tipi bir Cezayir askeri uçağı (Arşiv)

Yerel saatle sabah 08.00 sularında yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı gönderildi.

Havalimanı etrafındaki bütün yollar da kurtarma ekiplerinin rahat şekilde bölgeye ulaşabilmesi için trafiğe kapatıldı.



Görgü tanıkları, enkazın içinden onlarca ceset çıkarıldığı belirtiliyor.

İşte uçağın düştüğü bölgeden gelen ilk görüntüler:


RUS YAPIMI ILYUSHIN II-78


İlk belirlemelere göre 200'e yakın kişinin can verdiği sanılan kazada rakamlar hala çelişkili geliyor.

Düşen Rus yapımı Ilyushin Il-78 tipi Cezayir askeri uçağında mühimmat olduğu da gelen bilgiler arasında...




Haberin Devamı