Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan AP'ye çok sert çıktı

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan AP'ye çok sert çıktı

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan AP'ye çok sert çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kompozisyon yarışması ödül töreninde konuştu. Erdoğan'ın hedefinde Avrupa Parlamentosu vardı. "Avrupa Parlamanetosu'nda Afrin'le ilgili harekatımızı durdurmamız isteniyormuş" diyen Erdoğan şöyle devam etti: Genişlemeden sorumlu bayan böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin. İşimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir. Sen benden hangi yükü aldın da bunu söylüyorsun ey Avrupa Parlamentosu?

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Türkçe dünyanın en kadim dillerinden biridir. Asırlar boyunca farklı siyasi sınır, farklı alfabe ve lehçe değişikliklerine rağmen hala etkisini sürdürmektedir.

Bir milleti siz dil noktasında damarını kestiğiniz anda dedesiyle arasındaki bağı koparmış olursunuz. Dilimizin zenginliğini kendi elimizle yok etmeye çalıştığımız bu cinnet dönemini geride bıraktığımıza inanıyorum. Osmanlı Türkçesininin okullara öğretilmesini önemli bir adım olarak görüyorum. İnternet ortamıyla genç nesilleri hedef alan yeni bir bozulma süreci yaşıyoruz. Tabelalarda, yazışmalarda ve konuşmalarda tanık olduğumuz yabancı kelime kullanma alışkanlığı artık tahammül sınırını aştı. Türkçe dışında tabelalar gördüğüm mekanların sorumlularına bu isimlerin değiştirilmesini tavsiye ediyorum. İnternet kafe...Bizim kıraathanemize ne oldu? Kumar oynama yeri değildir, okuma yeridir. Okuma yeridir. Oralarda hem kitaplarımızı okuyalım, hem çayımızı hem kahvemizi içelim hem de okula gidelim. Şimdi evler bile adeta cafe house oldu. Böyle şey olur mu? Bu konuda arzu ettiğim hassasiyeti henüz göremediğimi de ifade etmeliyim. Bu işin de üstesinden el birliği ile geleceğiz, bunu başaracağız.


"BÖYLE BİR GİRİŞİMİ KABUL EDEMEZDİM"


Bu defa daha önceki darbelerin hiç birinde görülmemiş bir hadise yaşandı. Şahsım böyle bir girişimi asla kabul edemezdi. O gece liseli gençlerimiz de oradaydı onlar da bu darbe girişimine karşı koydu. 15 Temmuz gecesi öyle sahneler yaşanmıştır ki anlatılmakla bitmez. Türkiye'nin darbeler ve muhtıralar döneminin ardından doğan istikrarlı ortamında büyüyen sizlerin bu tür durumlarda ne yapacağı sorusu orta yaş üzerindekilerin zihnini kurcalıyordu. 15 Temmuz'da gördük ki genci yaşlısı yeri ve saati geldiğinde mayalarındaki o ateşi yakabilmektedir.


"3 BİN 525 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"


Bitmedi. Ardından Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya çalıştılar. Kimler? Teröristler. Hep sabrettik ve artık dedik ki yeter. Afrin harekatının talimatını verdik. Teröristlerin hesabı farklıydı. Ama bilmiyor ki hesapların üzerinde bir hesap var o da Allah'ın hesabıydı. Ve ne oldu? Tüm kuzeydeki terör koridorunu temizlemeye başladık. Şu anda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 525 oldu.


"İŞİMİZ BİTMEDİKÇE ÇIKMAYACAĞIZ"


Avrupa Parlamanetosu'nda Afrin'le ilgili harekatımızı durdurmamız isteniyormuş. Genişlemeden sorumlu bayan böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin. İşimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değildir. Sen benden hangi yükü aldın da bunu söylüyorsun ey Avrupa Parlamentosu?


"ARKASINI BİRİLERİNE DAYAMIŞ MESAJ VERİYOR"


Bizi bölemeyecekler. 80 milyon tek milletiz. Sizlerden beklentimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Burada birleşeceğiz. Birileri hesaplar yaptı ya. Güneydoğu'da devlet kuracakmış. Birisi de çıktı paralel devlet diye bastırdı. Sonra kaçtı gitti Pensilvanya'ya. Kursaydın ya. Şimdi arkasını birilerine dayamış dünyaya mesaj veriyor.