Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan bürokratlara sert çıktı: Versin istifasını çeksin gitsin

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan bürokratlara sert çıktı: Versin istifasını çeksin gitsin

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan bürokratlara sert çıktı: Versin istifasını çeksin gitsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Trabzon 6. olağan il kongresinde konuştu. Erdoğan, "Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Afrin'de silahlı-silahsız insansız hava araçlarını gördünüz, onları biz yaptık. Onlar olmasaydı işimiz zordu. Koordinatları veriyor; F-16'lar o teröristleri oraya gömüyor. Buraya gelirken sordum ne kadar oldu dedim. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 747 oldu. İnlerine gidereceğiz dedim hatırlayın. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Afrin ile iş bitmeyecek. PKK'lılar Sincar'a doğru gittiler. ‘Oraya da gireceğiz' dedim. Oraya da operasyonlar başladı.


"YAZICIOĞLU BİZİMLE OMUZ OMUZA MÜCADELE EDERDİ"


Bugün 25 Mart. Bundan 9 yıl önce Türkiye büyük bir acı yaşadı. BBP kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi rahmetle yad ediyorum. Kendisi yaşasaydı eminim ki 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlar başta olmak üzere attığımız adımlarda yanımızda olur bizimle omuz omuza mücadele ederdi. Şu anda onun varisi arkadaşlarımız da bizimle yürüyorlar sağolsunlar. Benim tanıdığım Muhsin Yazıcıoğlu milli ve yerliydi.


"VERSİN İSTİFASINI ÇEKSİN GİTSİN"


Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.Bürokrasinin içinde ve dışarısında bu ülkeye hizmet edecek çok yetişmiş insanımız var. Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi yoktur. Geçmişte yapılan yanlışların faturasını biz ödüyoruz. Hala ciddi eksiklerle sabotajlarla karşı karşıyayız.


"TEL RIFAT'I DA KONTROL ALTINA ALACAĞIZ"


İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak bu harekatı sonuca ulaştıracağız.

Terör örgütünün Münbiç’e ilk geldiği yıl, sayın Obama döneminde her seviyede verilen sözler vardı. Yönetim değişmiş olabilir ama devlette devamlılık esastır.


"YAPMAZLARSA BİZ YAPARIZ"


ABD'nin bir an önce Münbiç'in denetimini terör örgütlerinden alıp esas sahiplerine teslim etmesi gerekir. Eğer yapılmazsa bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız. Ülkemizin bekasının söz konusu olduğu yerde kimsenin taktik hesabı bizi bağlamaz. Elbette müttefiklerimize silah doğrultmayız ama gördüğümüz hiç bir teröristi affetmez indiririz. Kuzey Irak için de geçerli.