Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül ile ilgili ilk yorum

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül ile ilgili ilk yorum

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Abdullah Gül ile ilgili ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan ziyareti öncesi konuştu. Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün yaptığı açıklamalarla ilgili soruya yanıt verdi, "Seçim meydanı herkese açıktır. Seçim meydanı bu noktada bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre kampanyamızı değerli kılacak adımları atarız" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bu ziyaretimizle biz uzun yıllardır kaybettiğimiz ivmeyi yeniden kazanacağız. İşadamları heyetiyle ziyaretimizi yapıyoruz. Mütakiben Güney Kore'nin başkentine hareket edeceğiz. Görüşmelerde bölgesel konuları da ele alacağız.

Soru-Cevap

(11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları)


Ben bu konuyla ilgili hiç bir değerlendirme yapmayacağım. Zaten kendisi değerlendirmeleri yaptılar. Seçim meydanı herkese açıktır. Seçim meydanı bu noktada bir an önce her siyasi parti adayını belirler. Ona göre kampanyamızı değerli kılacak adımları atarız.


GÜL NE DEMİŞTİ?


Ayazağa Kasrı'nda gazetecilerin karşısına çıkan Gül, "Erken seçimlerle birlikte Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareketlilik benim dışımda gelişti. Geniş bir mutabakat söz konusu olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. Temel Bey'in yaptığı görüşmeler neticesinde böyle bir mutabakatın olmadığı görülmüştür. Böylece adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" demişti.


Abdullah Gül'den son dakika açıklaması: Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değil


(Anket sonuçları)

Benim anketlere dayalı olarak paylaşacağım tek şey hamd olsun anketler Cumhur İttifakı'nın açık ara önde olduğunu gösteriyor. Rakamsal bir şey vermeyeceğim.

(Bedelli askerlik)

Bedelli askerlik gündemimizde yok. Bunu gündemimize almak şehitlerimize saygısızlık olur. İstismarını yapanlar çok fazla. Seçim bitmiş olsun. Başkanlık sistemine geçiş dönemi hallolduktan sonra tekrar masaya yatırılır.

(Üniversitelerin bölünmesi)

Bir defa İstanbul Üniversitesi niye ikiye bölünüyor? Öğrenci sayısı itibariyle nitelik nicelik yakalamamız lazım. Öğrenci sayısı 105 bine ulaştı. Burada kalite düşüyor. İstanbul Üniversitesi bir marka. Tarihi itibariyle eski olması demek öğrenci sayısının azaltılmasına engel var demek değildir. Biz İstanbul Üniversitesi'ni ortadan kaldırıyor muyuz? Hayır. Diyorlar ki 'Cerrahpaşa diye bir şey yoktu' Nasıl yoktu. Ben kendimi bildim bileli vardı. İstanbul Üniversitesi 'Cerrahpaşa' diye ayrılmıyor 'İstanbul Cerrahpaşa' diye ayrılıyor. Dert yine ideolojik. Kusura bakmasınlar. Bizim camia şu camia diye bir şey yok. Biz nitelik mi arayacağız nicelik mi arayacağız? İstanbul Üniversitesi'ne biz Hasdal tarafında 700-800 dönüm arsa tahsis ettik. Önce Çapa'yı da düşündük ama deprem riski sebebiyle bir çok binasının yıkılması gerekiyor. Orası yıkılacak. Tescilli binalardan bazıları kalacak. Ankara'da Gazi Üniversitesi ile ilgili spekülasyonlar da var aynı uygulamayı yapacağız. Sadece ikisi değil ki. Ama ikisinde bir tezgahtır gidiyor. Halkın talepleri var. Bu salt hükümetin aldığı karar değil. Aynı şekilde Kayseri'den talep var. Olumsuz bir yaklaşım yok.