Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Doğu Guta açıklaması

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Doğu Guta açıklaması

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Doğu Guta açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Doğu Guta'ya yapılan kimyasal saldırıya değindi, "Doğu Guta ve Duma bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin. Bu katliamı yapanlar bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyecekler" dedi. Erdoğan Avrupa terör örgütü gösterilerine izin verilmesine de sert çıktı, "Avrupa'nın terör örgütlerinin oyuncağı haline dönüştüğünü görmenin üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz. Dağda aradıklarımızın Avrupa'da karşımıza çıkmasından bıktık usandık. Ama iyi bilsinler ki kendi sonlarını kendileri hazırlıyorlar" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Hatay'da sınır karakolumuza ziyaret eden sanatçı sporcularla Mehmetçiklerimize moral verdik. Bu durum birilerini rahatsız etti ki oraya giden sanatçılarımıza hakarete veren ifadeler kullandılar. Hak ettikleri cevabı kendilerine verdik. Bir ülkenin sanatçısı askerine desteğe giden sanatçıya nasıl kem söz söyleyebilir? Aklımız almıyor. Bulunduğumuz makam bu hakaretleri kabul eden makam değildir. Bulunduğumuz makam bu kişilere akıllarının alacağı şekilde cevabın verileceği makamdır.


"GÖZYAŞI DÖKMEYİ UNUTMAZSIN"


'Afrin'de ne işiniz var? Merkezine girmeyin' diyen kimdi? Siz değil miydiniz? Biz size rağmen Fırat Kalkanı harekatını yaptık. Bay Kemal'a rağmen Zeytin Dalı operasyonunu yaptık. 4 bin 71 bu sabah itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı. Herhalde gözyaşı dökmeyi unutmazsın. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek.


"ONLARIN DERDİ ÜLKEYİ PARÇALAMAKTI"


Biz bu noktada şehitlerimizi, ailelerini yalnız koyamayız. Biz şehitlerimizle beraberiz. Şu anda Bay Kemal ve işbirliği yapan koalisyon ortaklarının böyle bir derdi yok. Onlar bundan anlamazlar. Onların derdi bu ülkeyi bölmekti parçalamaktı. Hakkari'de miting yaptın bir tane Türk Bayrağı var mıydı? Biz 15 Temmuz hareketinden sonra kendisine Yeni Kapı mitingi için davet gönderdiğimde bize önce 'hayır' dedi. Baskılar aldı son akşam geleceğine dair haber geldi.

Adalet yürüyüşü yapıyor. Yanında teröristler var. Bunun hesabını sorma zamanı geliyor.


"TARİHİ BİR HADİSEYE ŞAHİTLİK ETTİK"


Salı günü ülkemiz açısından tarihi bir hadiseye şahitlik ettik. Nedir bu? Türkiye'de bir ilk. Bu ilki AK Parti iktidarı yapıyor. O da Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan ilk Nükleer Güç Santrali'nin Sayın Putin ile birlikte canlı yayında attık. 4 etabı olan bu güç santralinin yatırım bedeli 22 milyor doları bulacak. Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Türkiye dünyada az sayıdaki Nükleer Güç sahibi ülkeler arasına girecektir.


"BU KATLİAMI LANETLİYORUM"


İlkini Soçi'de yaptığımız zirvenin ikincisini Ankara'da gerçekleştirdik. Yakın ilişkiyi sürdürmekte kararlıyız.

Doğu Guta ve Duma bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin. Bu katliamı yapanlar bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyecekler. Bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gabon 3 tane önemli FETÖ'cüyü ülkemize teslim etti. Kosova'dan 6'sını aldık. MİT kovalıyor.

"ZIRVALARINA CEVAP VERMEYEYİM DİYORUM AMA..."


Her defasında anamuhalefetin başındaki zatı kale almayayım zırvalarına cevap vermeyeyim diyorum milletimize sorumluluklarımız mecbur bırakıyor. Bu zat roman vatandaşlarımızla bir araya gelmiş. İyi de etmiş. Nefret dilini roman kardeşlerimizi tahrik etmek üzere yeniden gündemine almış. Suriyeli sayısına ve bunlar için harcanan paraya kafayı taktı.


"YARIN HAK ETTİĞİ CEVABI VERECEĞİZ"


Sen olsa olsa adamlarını Esed'e gönderirsin sonra da sen yanına gidersin. Biz ikaz ettik olmadı olmayınca da ilişkimizi kestik. Suriyelilere verilen ayda 200-250 liraya dahi tahammül edememiştir. Şimdi de roman vatandaşlarımızla Suriyelileri kıyaslayarak karakterini ortaya koymuştur. Yarın roman kardeşlerimizle bu şahsa hak ettiği cevabı vereceğimize inanıyorum. Benim doğduğum büyüdüğüm mahalle roman kardeşlerimledir. Açık net, gizlemeye gerek yok.


"20 POLİS BİR TÜRK'Ü HALLEDEMİYOR"


Dünyada ırkçı siyasetin yükselişe geçip de huzurun arttığı bir ülke örneği yoktur. 20 Alman polis Yusuf'un üzerine çöreklendi. O o haliyle bile oradan mesajı gönderiyordu. Türk işçisi oradan çekim yapıyor 'Çek gardaş çek Türkiye'ye gönder' diyordu. Kendisiyle görüştüğümüzde 'Başkanım siz yanımızdasınız, buralar için endişe etmeyin sonunda biz kazanacağız' diyordu. 20 polis bir Türk'ü halledemiyor.


"SIKIYSA TEVESSÜL ETSİNLER"


Gözümüzün nuru çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Üzerine titrediğimiz çocukların risklerden korunması bizim için çok önemli. Hele hele masumiyetin simgesi çocuklarımızın istismara uğramasına asla tahammül edemeyiz. Biz insanlık suçu olarak gördüğümüz çocuk istismarının önlenmesi için her türlü tedbiri almakta kararlıyız. Yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Sonuçta ortaya acil eylem planı ortaya çıktı. Çocuk istismarıyla ilgili cezaları ağırlaştırılan kanuni düzenleme de Meclis Başkanlığına sunuldu. Üst ceza sınırı 20 yıldan 40 yıla kadar çıkartılıyor. Suçun nitelikli olması halinde ceza müebbete veya ağırlaştırılmış müebbete kadar yükseltilecek. Sıkıysa bundan sonra da bu yola tevessül etsinler. Artık budan sonra ömürleri eczaevinde geçer orada çürürler.

Çocuklara yönelik istismar suçu işleyenler için kimyasal hadım ayrıca yapılabilecek. Çocuklarla ilgili haberlere yayın yasağı getirilecek.

"AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE"


Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da bu mühim hadise yaşandı. Bizi üzen şu; Alman makamları terör örgütüne bu kadar yumuşak davranırken terör örgütünün karşısınndaki Türk vatandaşına bu zulmü neden yapar? Hollanda'da karşılaştık ABD'de karşılaştık. Al birini vur öbürüne. Avrupa'nın terör örgütlerinin oyuncağı haline dönüştüğünü görmenin üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz. Dağda aradıklarımızın Avrupa'da karşımıza çıkmasından bıktık usandık.


"KENDİ SONLARINI HAZIRLIYORLAR"


Avrupa'da özgürlükler sadece Türkiye'ye hakaret edenler içindir. Avrupa'da ülkemize her türlü düşmanlığı göstermekte serbestsiniz.Türk milleti bu tür tehditlere pabuç bırakmaz. Ama iyi bilsinler ki kendi sonlarını kendileri hazırlıyorlar. Terörizmin doğası budur; Kendisini besleyen eli gün gelir mutlaka ısırır.