Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli erken seçim açıklaması

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli erken seçim açıklaması

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, erken seçimle ilgili kampanyanın başladığını söyledi "Yol haritasını cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısında paylaşacağız. Manifestomuzu İstanbul kongresinde açıklayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Eyüp Sultan Camisinde kıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Manifestomuzu İstanbul kongresinde açıklayacağız" dedi. Erdoğan, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşananlara da değindi, "Biraz açık konuşmam lazım burada kumpas var. Bu olayı birileri organize etti" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Kampanya başladı. Biz manifestomuzu açıklayacağız Ekibim çalışıyor. Manifestomuzu İstanbul kongresinde açıklayacağız. Milletvekilllerimizin tamamıyla toplantı yaptık. Tüm vekillerimize o heyecanı vermiş durumdayız. YSK'nın takvimi açıklamasıyla şu anda hazırladığımız takvimi masaya yatıracağız. Biz temayül yoklamasını yapmayı düşünüyoruz. Bu arada vekillerin tespitiyle ilgili çalışmada olacağız. Yol haritasını cuma günü genişletilmiş il başkanları toplantısında paylaşacağız.


"BÖLÜNMEYE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"


Şu anda MHP'nin aynen bizim yaptığımız çalışmalar gibi çalışma yapıyorlar. Şimdi parlamentodaki çalışmalarda da bu dayanışmamız aynı kararlılıkla devam edecek. Dün bildiğiniz gibi bu heyetin içinden Adalet Bakanımız Abdülhamit Bey, kendileri Sayın Bahçeli’yi ziyaret ettiler. Bazı konuları görüşme fırsatı oldu. Bizim bu süreç içerisinde her an, her zaman inşallah dayanışma içerisinde birlik beraberlik içerisinde bunu yürüteceğiz. Çünkü ülkemizin şu anda ihtiyacı olan o birliği beraberliği biz cumhur ittifakıyla zaten ortaya koyduk. Biz herhangi bir bölünmeye, parçalanmaya inşallah fırsat vermeyeceğiz. Şu andaki dayanışmamız zaten bunun bir ifadesidir. Bu çalışmayı kararlıkla inşallah yürüteceğiz ve şu anda MHP’nin aynen bizim yaptığımız çalışmalar gibi onlar da çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar noktasında da bu üçlü dediğim, üç çarpı üç bu arkadaşlarımızla bu çalışmaları yapacaklar. Burada nasıl birbiriyle örtüşmeleri sağlayabiliriz, onların üzerinde de ayrıca duracağız.


"BURADA KUMPAS VAR"


(Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşananlar) Bu konu bizi ciddi manada üzdü. İstanbul'a dün akşam indiğim anda şahit oldum. Bu futbol teröründen öte bir şey. Biraz açık konuşmam lazım burada kumpas var. Bu olayı birileri organize etti. Olay hep korner köşelerinde oldu. Maç gayet güzel gidiyor tam kornerini atacak çakmak falan atılıyor. Böyler bir şey olamaz. Şenol hocanın başına gelen olay kabullenebilir değil. Keşke Tolga da o yanlışın içine girmeseydi. Şenol hocaya yapılanı kabul etmek mümkün değil. Spor Bakanlığımızla konunun üzerine gideceğiz. En çok üzüldüğüm şu; Biz hanımlarımızın tribünlere gitmesini istediğimiz şeyin nedeni neydi? Fair play sağlamaktı. Olay tam tersine döndü.