Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'da

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'da

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken 8 katlı binanın enkazında incelemelerde bulunmak için olay yerine geldi. 20 dakika süren incelemelerin ardından Erdoğan, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da çöken binanın enkazına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya eşlik ediyor. Erdoğan beraberindekilerle enkaz başına giderek çalışmalarla incelemelerde bulundu. Erdoğan enkaz alanında 20 dakika kaldı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın olay yerinden yaptığı açıklamalar:

Gerekli açıklamaları Bakan arkadaşlar yaptılar. Hastanede bir ziyaret yapacağız. Sonra cenaze törenine katılacağız. Buradan almamız gereken birçok ders var. Kararlı bir şekilde adımları atacağız. Şimdi burada Başsavcımız, AFAD, yetkililer çalışmalarını bitirince detaylar açıklamalar yapacağız.

ERDOĞAN HASTANEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enkazdan çıkarılan Mahmut Tayyip ve 5 yaşındaki Azra Havva Tekgöz'ü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ediyor.

Hastane çıkışında Erdoğan yaptığı açıklamada, "Kaçak yapılan bina nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadık. Kentsel dönüşüme sahip çıkmalıyız. Hangi binada durum nedir bakıyoruz. Açık ve net söylüyorum: "Burada oturulması uygun değildir" denirse buralarda kentsel dönüşümü uygulayacağız. Bunun başka bir yolu yok." dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN 9 KİŞİNİN CENAZE TÖRENİ

Kartal'da çarşamba günü çöken binada Alemdağ ailesinde hayatını kaybeden 9 kişi son yolculuğuna uğurlanıyor. Pendik 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından 9 kişi toprağa verilecek.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Erdoğan, "Rabbim vatandaşlarımızı cennetiyle müşerref kılsın. Tabii buradan çıkarmamız gereken bir sürü ders var. Temenni ediyorum ki, biz buradan nasihati alıp, geleceği tayin edeceğiz. " dedi.

CAN KAYBI 17

İçişleri Bakanı Soylu, çöken binada yaşamını yitirenlerin sayısının dün gece 16'ya yükseldiğini açıkladı. Sabah saat 05.30 sıralarında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Enkaz altından çıkarılan kişinin naaşı ambulansa konularak morga götürüldü ve sayı 17'ye yükseldi.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çöken binadaki can kaybı sayısının 17 olduğunu duyurdu.