Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör yuvalarını darmadağın edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursiyerleri Bröve Takma Töreni'nde asker ve asker ailelerine hitap etti

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

Rabbimden görev yapan tüm askerlerimizi muzaffer eylemesini diliyorum. Terör örgütlerine dünyayı dar eden komandolarımızla gurur duyuyoruz.

Terör örgütlerine tarihlerinde görülmemiş darbeler vuruyoruz. Bölücü teröristler artık rahat değiller. Biliyorlar ki, bir gece ansızın gelebiliriz. Bugün brövelerini takan komandolar, Fırat'ın doğusunu teröristlere dar edecek.

"YIĞILMALARI ÖNLEMEK İÇİN BEDELLİ"

Bu ordunun en yüksek rütbeli subayından erine kadar tüm bireyleri Mehmetçik'tir. Her görev önemli ve kutsaldır. Ama milletimizin tamamının nezdinde askerlik, polislik ve jandarmalık daha kutsaldır. Bu görevi yapmayanlar ne kadar kayıpta olduklarını anlayacaklardır. Yığılmaları önlemek için bunları uygulamaya ihtiyaç vardır. Bizim çocukluğumuzda mazeretsiz yere askerliğini yapmayanlar adam yerine konmaz, toplumdan dışlanırlardı. Asker kaçakları hain görülür, diğer suçlulardan daha farklı davranışlar görürlerdi.

Haberin Devamı

"ŞERRİ HAYRA ÇEVİRECEĞİZ"

Siyasi ve ekonomik olarak hedeflerimize ulaşmak için arkanızda ciddi bir askeri gücün olması gerekir. Sıkıntılar çekmedik mi çektik. Ama bu durumu kader olarak kabul etmedik. Kalkınmak için çalışmaya devam ettik. Büyümemizi engellemek isteyenler olsa da atılımlarımıza devam ettik. Bugün ülkemiz herkes tarafından bölgesel ve küresel olarak bir güç olarak görülüyor. Ekonomide son dönemde bazı spekülatif ataklara maruz kalmış olsak da bu şerri kısa sürede hayra çevireceğiz. İşin askeri tarafına gelince TSK, 15 Temmuz'u atlatarak gerçek gücüne kavuştu. Ayağa kalkamaz sananlar TSK'nın gücünü görenler hala ayağa kalkamadı. Türkiye 2023 hedeflerine yürümeye devam ediyor. Birileri milletimizin moralini bozmak için senaryodaki figüranlık görevlerinden vazgeçmemiş olsa da ülkemiz emin adımlarla yoluna devam ediyor.

"HER BİRİMİZ İŞİNİ İYİ YAPACAK"

Önümüze çıkan engeller ne olursa olsun, ya yol bulacağız, ya bir yol yapacağız ama bunları aşacağız. Çok komik sebeplerle bize yaptırım uygulayanlara kaybedenin kendileri olduklarını göstereceğiz. Ekonomide bunu yapacağız. Kapattıkları her kapıya 10 kapı açarak bunu yapacağız.

Ülkemize verdikleri sözleri komik sebeplerle tutmayanlara ve yaptırım uygulayanlara kaybeden olduklarını göstereceğiz. Askeri alanda bunu yapacağız. Bunun için her birimiz kendi adına işini iyi yapacak. İşte bu şekilde kalkınacağız.

Haberin Devamı