Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müftüler toplantısında konuştu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müftüler toplantısında konuştu

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müftüler toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 35'inci İl Müftüleri Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, başta FETÖ olmak üzere kritik başlıklarda önemli mesajlar verdi. Erdoğan konuşmasında, "Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

İmamlarımızın cunta heveslilerine aldırmadan milletimizi kıyama çağırması darbenin önemli dönüm noktalarındandır. O gece her biri bir Sütçü İmam'a dönüşen tüm din görevlilerimizden Allah razı olsun diyorum. 15 Temmuz destanımızla iftihar etsek de Rabbim bir daha bu milleti böyle bir destan yazmak zorunda bırakmasın diye dua ediyoruz.

"ÖZ ELEŞTİRİMİZİ AÇIK YÜREKLİLİKLE YAPMALIYIZ"

15 Temmuz ihaneti ve FETÖ konusundaki öz eleştirimizi açık yüreklilikle yapmalıyız. Bu ihanet çetesinin 40 yıldır sirayet etmesi bu konuda bazı eksikliklerin olduğunu gösteriyor. Nasıl olup da böyle karanlık bir örgüt başındaki şarlatanın onca sapkınlığına rağmen milletimiz inanç dünyasına etki edebilmiştir! Nasıl olup da böyle bir örgüt sadece ülkemizde değil dünyanın 160 ülkesinde nüfuz alanı edinebilmiştir? Bu sorulara verilecek samimi, cesur cevapların geleceğimiz adına çok önemli olduğuna inanıyorum. 28 Şubat döneminde imam hatiplerin kapısına kilit vurulması FETÖ'ye arayıp da bulamadığı fırsatları vermiştir. Örgütün serpilip büyümesi asla tesadüf değildir. Bu zat kendisinin peşine takılanlara imam hatiplere gitmelerine izin vermemişti. Çünkü hesap başkaydı.

Haberin Devamı

"BİZ DE GEÇ KALDIK..."

FETÖ ile gerçek anlamda mücadele sadece bizim dönemimizde yapılmıştır. Ama şunu da söyleyeyim; Biz de geç kaldık. Bu geç kalışın bedelini de maalesef ödedik. Örgüt en önemli finans ve insan kaynağı olan dershanelerin kapatılmasına cevabı 17-25 Aralık'ta verdi. 2012'den itibaren ülkemizin ne tür saldırılara uğradığını sizler de biliyorsunuz. 17-25 Aralık'tan sonra yürüttüğümüz mücadele olmasaydı 15 Temmuz'un sonuçları daha farklı olurdu.

"DOĞRU BİLGİĞİMİZİ KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Sözde adalet yürüyüşleriyle örgütün propogandasını yaptılar. DEAŞ ve bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara da benzer tavır sergilemişlerdir. Doğru bildiğimiz kararları kim ne derse desin uygulamaya devam edeceğiz. Gerekli her türlü önlemi almayı sürdüreceğiz. Son 4-5 yıldır bu örgütlere ağır darbeler indirdik. Adaletten kaçtıklarını zannedenleri yurt dışından getirip yargının huzuruna çıkarıyoruz.

Haberin Devamı

"KAİNAT BOŞLUK KABUL ETMEZ"

Halkımız en çok kapısını mahallenin imamına açar. Hanım hocalarımız da bu çalışmaları çok daha yaygın yapmak suretiyle onların elindeki silahı nötralize edelim. İyi niyetle bir meleler hareketini başlattık. Ne yazık ki bu geri tepti. Doğu ve Güneydoğu'yu boş bırakamayız. Çok çalışmalıyız. Kainat boşluk kabul etmez.

Dinle diyanetle bile bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta islam adına ahkam kesiyor. Atalarımız, 'Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış' diyor. Özellikle günümüzde yalanın yayılma hızı artmıştır. Özellikle sosyal medyada gençlerimiz için hak ve gerçekler için yeni araçlara ihtiyacımız var.

"MEYDAN SOYTARILARA KALIYOR"

Bizim hocalarımız inisiyatif almadığı zaman, meydan FETÖ elebaşı gibi şarlatanlara, hurafeci cahillere, televizyonlarda sazlı danslı program yapan soytarılara kalıyor.

Din ile diyanet ile hatta ve hatta milletimizin asgari ahlak standartlarıyla bağlantısı olmayan şahıslar ortalıkta İslam adına ahkam kesiyor. Arayış içindeki insanlarımızı da kurdukları bu tezgaha düşürebiliyorlar.

Haberin Devamı

Camilerimizi salt namaz kılıp sonra herkesin dağıldığı, cami kapılarının da kilitlendiği mekanlar haline getirmemeliyiz. Bu, Beytullah'ın şubeleri olan bu mübarek çatılara yapılabilecek en büyük haksızlık olur. Onun için camilerimiz sürekli açık olmalı.