Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cemal Kaşıkçı olayını Kabine Toplantısı'nda görüşeceğiz

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cemal Kaşıkçı olayını Kabine Toplantısı'nda görüşeceğiz

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cemal Kaşıkçı olayını Kabine Toplantısı'nda görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Kadın Kolları Eğitim Programı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak da, "Bugün Kabine Toplantısı'nda görüşeceğiz" dedi

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı

AK Parti çatısı altında siyaset yapan tüm kadınlarımıza buradan teşekkür ediyorum. programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sosyal medya kullanımından, kardeşlik hukukuna kadar hususlardaki görüşlerimizi paylaştık. Partimizi 2019 Mart seçimlerinden ezici zaferle çıkartacak yol haritası hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

"KADINLARI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAK HİÇBİR ADIM ATMADIK"

AK Parti Kadın Kolları'mız artık seçim maratonunu başlatmış bulunuyor. Kadın kollarımız birçok birimimizden önce yola revan oldu. İnşallah sizlerin açtığı yoldan yürümeye gayret edeceğiz. Kadınlarımızın taleplerine, beklentilerine ve eleştirilerine daima kulak verdik. Son 17 yılda Türkiye'nin kadınlarını hayal kırıklığına uğratacak hiçbir adım atmadık. Biz AK Parti olarak Türkiye'de kadınları görmezden gelen, potansiyelini ve gücünü heba eden bir siyasetin başarı şansı yoktur. Kadınları dışlayanların onlara sadece bir dolgu malzemesi olarak bakanların da siyasi akıbeti hüsrandır. Siyasette de sahicilik ve samimiyet esastır. Bu anlayışla siyasi mücadelemize yön verdik.

Haberin Devamı

"KADINI ÖZGÜRLEŞTİREN HAREKET AK PARTİ'DİR"

Türkiye'de gerçek anlamda kadını özgürleştiren hareket AK Parti'dir. AK Parti bu tarihi değişimi, muhalefete rağmen yapmıştır. Ülkemizde kadın kollarını teşkilatının ayrılmaz bir parçası haline getiren AK Parti'dir. Kadın temsil oranı 4.4 iken 9,1'e yükseldi. Sadece AK Parti sıralarında 53 milletvekili kardeşimiz oturuyor. Bunların 46'sı da teşkilattan. Yani sizlerin arasından geliyor. Bu bir şeyi gösteriyor. AK Parti teşkilatına bu denli önem veren bir partidir. Bu teşkilatta çalışan er ya da geç parlamentodaki yerini de alacaktır. AK Parti'nin şuanda 8 kadın belediye başkanı bulunuyor. Biz bu sayıları yeterli görmedik, görmüyoruz. Arzumuz bu rakamların nüfusa orantılı bir tabloyu yansıtmasıdır.

"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN PARTİSİDİR"

AK Parti olarak bizim ayrıcı vasfımız işte şu karşımızdaki manzaradır. Biz her kesimden her meşrepten insanı bünyesinde bulunduran bir partiyiz. Biz Türkiye'nin tüm renklerini ve farklılıklarını kucaklayan bir partiyiz. AK Parti Türkiye'nin partisidir. Milletinin tamamının partisidir.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NA SURİYELİ MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

Kazanmaya umudu olmayan ana muhalefet, sandığa gölge düşürmek için her türlü yolu deneyecektir. O bombalardan kaçan, topraklarından, evlerinden edilenlerin derdini bilmezsin. Başına böyle bir bela geldiği zaman acaba senin akıbetin ne olacak onu da düşünemezsin. Biz her ikisini de düşünürüz. Biz muhaciri de ensarı da düşünürüz. Bu millet her zaman ensar olmuştur. Şimdi de aynı anlayışın içerisindeyiz. Sınırlardan kaçıp gelen kardeşlerimize kapımızı açtık. 3.5 milyon Suriyeli kardeşlerimizin hataları, sıkıntıları olabilir o ayrı mesele. Irak'tan gelenlere de kapılarımızı açtık. Hiçbir zaman bir ayrım yapmadık. Toplamda 4 milyon. AB vermesi gereken parayı vermiş vermemiş bizim için önemli değil. 33 milyar dolar biz şuana kadar harcama yaptık. AB vermesi gereken sözü yerine götürmedi. 2016'da 3+3 milyar avro para verecekti. Şuana kadar verdikleri 1 milyar 750 milyon avro. Irkçı kelimelerle savaştan kaçan mazlumları hedef alarak 3-5 oy kazanacaklarını düşünüyorlar. 7 yıldır ev sahipliği yapan bu milleti galeyana getirmek için söylemedik yalan bırakmıyorlar. Tüm kışkırtmalarına rağmen Türk milletinin basiret ve ferasetini aşamadılar. Her seçim döneminde aynı şeyleri yapıp farklı sonuç ummaktan kendilerini alamıyorlar. Mart 2019'da da inşallah aynı hezimeti yaşayacaklardır.

Haberin Devamı

"MART SEÇİMLERİ BELKİ DE ANA MUHALEFETİN SONU OLACAKTIR"

Mart 2019 seçimleri sıradan bir seçim değildir. Belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Bu SSK'yı batırdı, şimdi de CHP'yi batırmanın peşinde. Bazı dostlar diyor ki bırakın kalsın o sizin hayrınızadır. Fakat milletimize bazı gerçekleri anlatmamız lazım. Adam İngiltere'ye gidiyor oradaki Türk gençlerine Türkiye'yi şikayet ediyor. Türkiye'de özgürlük ve demokrasi yok diyor. Bugüne kadar her girdiğin seçimi kaybettin, kaybetmene rağmen hala seçime giriyorsun. Bundan daha büyük demokrasi mi olur.

Haberin Devamı

"KABİNE TOPLANTISI'NDA KAŞIKÇI OLAYINI KONUŞACAĞIZ"

Buradan sonra KabineToplantısı'na gideceğim. Çok önemli bir toplantı malum Cemal Kaşıkçı olayı. Suudi makamlarla görüştük. Şimdi Kabine Toplantısı'nda da görüşeceğiz.